TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι

Ιούλ 4, 2024
in Μαγειρική
Γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι
Share on FacebookShare on Twitter
Γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι

Υλικά :
1 κιλό φλούδα νεραντζιού
1 1/2 κιλό ζάχαρη
700 γρ νερό
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση:  
Πλένω καλα ενα ενα τα νεραντζακια μου κ τα τρίβω στον τρίφτη να φύγει το εξωτερικό της φλούδας.  Χαράζω κάθετες λωρίδες στα 4 ή στα 5, ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου.  Τυλίγω και τα καρφώνω με μια οδοντογλυφίδα.  Ξεκινώ να βράσω τις φλούδες σε κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό και ένα πιάτο να τις σκεπάζει. Αφήνω να σιγοβράσουν, όχι να κοχλάσουν, μισή ώρα από το ξεκίνημα του βρασμού.  Δοκιμάζω ένα κομμάτι αν είναι αρκετά μαλακό .  Μεταφέρω τα νεράντζια σε μια λεκάνη, γεμίζω με κρύο νερό . Τώρα μπαίνω στη διαδικασία αφαίρεσης της πικράδας. Όταν βλέπω το νερο να κιτρινίζει το αλλάζω με φρέσκο. Κάνω όσες αλλαγές νομίζω μέχρι να φάω ένα κομμάτι και να είναι όσο πικρό θέλω.  Βγάζω τα νεραντζια σε σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν για μισή ώρα.  Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το νερο και την ζάχαρη και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, βάζω μέσα τα νεραντζια .  Δεν βγάζω απο τα φρούτα ακόμα από τις οδοντογλυφίδες .  Συνεχίζω το βρασμό σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.  Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω όλη νύχτα.  Το φρούτο θα αφήσει το νερό που περιέχει και το σιρόπι θα είναι πιο νερουλό. Τώρα αφαιρώ τις οδοντογλυφιδες . Ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά και δένω το γλυκό , λίγο πριν το τέλος προσθέτω το λεμονι .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας  Πέννυ Γκόρτζη-Πινήτα  .
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Άργησε αλλά βρήκε τον καλύτερο: Σούσουρο για τον πανέμορφο επιχειρηματία και την Φαίη Σκορδά – Οι εικόνες στη Μύκονο

Άργησε αλλά βρήκε τον καλύτερο: Σούσουρο για τον πανέμορφο επιχειρηματία και την Φαίη Σκορδά – Οι εικόνες στη Μύκονο

Μυθική αντίδραση μαθητή: Ο ρεπόρτερ τον ρώτησε για τις Πανελλήνιες και το έπαιζε «Κινέζος»

Μυθική αντίδραση μαθητή: Ο ρεπόρτερ τον ρώτησε για τις Πανελλήνιες και το έπαιζε «Κινέζος»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd