Γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι

Γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι

Υλικά :
1 κιλό φλούδα νεραντζιού
1 1/2 κιλό ζάχαρη
700 γρ νερό
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση:  
Πλένω καλα ενα ενα τα νεραντζακια μου κ τα τρίβω στον τρίφτη να φύγει το εξωτερικό της φλούδας.  Χαράζω κάθετες λωρίδες στα 4 ή στα 5, ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου.  Τυλίγω και τα καρφώνω με μια οδοντογλυφίδα.  Ξεκινώ να βράσω τις φλούδες σε κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό και ένα πιάτο να τις σκεπάζει. Αφήνω να σιγοβράσουν, όχι να κοχλάσουν, μισή ώρα από το ξεκίνημα του βρασμού.  Δοκιμάζω ένα κομμάτι αν είναι αρκετά μαλακό .  Μεταφέρω τα νεράντζια σε μια λεκάνη, γεμίζω με κρύο νερό . Τώρα μπαίνω στη διαδικασία αφαίρεσης της πικράδας. Όταν βλέπω το νερο να κιτρινίζει το αλλάζω με φρέσκο. Κάνω όσες αλλαγές νομίζω μέχρι να φάω ένα κομμάτι και να είναι όσο πικρό θέλω.  Βγάζω τα νεραντζια σε σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν για μισή ώρα.  Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το νερο και την ζάχαρη και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, βάζω μέσα τα νεραντζια .  Δεν βγάζω απο τα φρούτα ακόμα από τις οδοντογλυφίδες .  Συνεχίζω το βρασμό σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.  Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω όλη νύχτα.  Το φρούτο θα αφήσει το νερό που περιέχει και το σιρόπι θα είναι πιο νερουλό. Τώρα αφαιρώ τις οδοντογλυφιδες . Ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά και δένω το γλυκό , λίγο πριν το τέλος προσθέτω το λεμονι .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας  Πέννυ Γκόρτζη-Πινήτα  .