Γλυκό του κουταλιού κορόμηλο της γιαγιάς Κικής

Γλυκό του κουταλιού κορόμπηλο (όπως το έλεγε εκείνη και όλο το χωριό μου το Ανήλιο Μετσόβου) της γιαγιάς Κικής.  Είναι από εκείνες τις συνταγές της γιαγιάς μου που συχνά σας δίνω και που τώρα τις γεύομαι από την χρυσοχέρα την μητέρα μου και ελπίζω κάποτε να τα καταφέρω και εγώ τόσο καλά όσο εκείνες…

Υλικά:

1 κιλό κορόμηλα

1 κιλό ζάχαρη

1 κλαδάκι φρέσκο βασιλικό

2 ποτήρια νερό

2 κουταλιές λιωμένο ασβέστη

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Αραιώνουμε τον ασβέστη και ρίχνουμε τα κορόμηλα μέσα για 2 -4 ώρες ανακατεύοντας μαλακά για να μην τα διαλύσουμε (αυτό το κάνουμε για να μην μας ζαρώσει το φρούτο και να γυαλίζει, ξέρω πολύ δεν θέλετε τον ασβέστη αλλά η γιαγιά μου και όλες οι βλάχες τα περισσότερα γλυκά του κουταλιού τα έκαναν με ασβέστη).
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κλαδάκι του βασιλικού να βράσουν για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε και τα πλυμένα κορόμηλα και το χυμό λεμονιού να βράσουν για 20 λεπτά .
Το αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσει στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε σε αποστυρωμένα βάζα και σε κάθε βάζο βαζουμε και ένα φυλλαράκι από βασιλικό για περισσότερο αρωμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Βασιλική ΜαργαρίτηΚωσταμένα.