Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Υλικά :

2 κιλά κεράσια

2 κιλά ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

το χυμό ενός λεμονιού

4 βανίλιες

Εκτέλεση :

Έπλυνα καλά τα κεράσια, καθάρισα τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, τα έβαλα στην κατσαρόλα (σε κάθε σειρά κερασια πάνω έστρωνα ζάχαρη) και τα άφησα μία νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη τα έβρασα με νερό σε σιγανή φωτιά περίπου 30 λεπτά , ξαφρίζοντας και χωρίς να ανακατέψω καθόλου. Τέλος έριξα το χυμό και τις βανίλιες .  Το άφησα 12 ώρες και το έβρασα πάλι λίγο μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλης μας Κατερίνα Μαδίκα.