Γλυκό του κουταλιού καρύδι της γιαγιάς Κικής

Το έχω ξαναπεί σαν τα γλυκά του κουταλιού της γιαγιάς μου δεν υπάρχουν … ευτυχώς που τα έμαθε και η μαμά μου και μπορώ ακόμα και τα γεύομαι…

Υλικά :

1 κιλό καρυδάκι πράσινο

1 κιλό ζάχαρη

1½ ποτήρι νερό

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση :

Πλένουμε (τα πολύ τρυφερά καρυδάκια μας). Βάζουμε γάντια γιατί βάφουν και δύσκολα μπορούμε να φύγουμε το χρώμα τους και αρχίζουμε με ένα μαχαιράκι να βγάζουμε την φλούδα. Κόβουμε τις δύο κορφές και τα βάζουμε σε βραστό νερό, να τα ζεματίσουμε και στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τρείς φορές το ζεμάτισμα. Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε και τα καρύδια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 με 20 λεπτά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και την άλλη ημέρα το πρωί (μετά περίπου από 6-8 ώρες) το ξαναβάζουμε στην φωτιά για να δέσει το σιρόπι και ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η Βασιλική Μαργαρίτη-Κωσταμένα.