Γλυκό του κουταλιού καρπούζι (μπαστουνάκια)

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ!!!

ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. φλούδα καρπουζιού, το άσπρο με λίγο κόκκινο για να γίνει δίχρωμο
1000 γρ. ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
λεμόνια
1 κ.γλ.ξυνο
βανίλια
παγάκια
παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την φλούδα του καρπουζιού ,το άσπρο μαζί με λίγο κόκκινο για να γίνει διχρωμο.Το κόβουμε σε μικράμπαστουνακια,οπως τις πατάτες τις λεπτές για τηγανητές. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπαστουνάκια του καρπουζιου,ταπεριχύνουμε με τον χυμό από τα 2 λεμόνια τα σκεπάζουμε με παγάκια και με το παγωμένο νερό για 4 ωρες,να σκληρύνουν.
Δένουμε το σιρόπι μετρώντας μετά την αρχή του βρασμού 10 λεπτα. Προσθετουμε τα μπαστουνάκια του καρπουζιου, τα βράζουμε 5 λεπτα, ριχνουμε την βανίλια , το ξινό να πάρουν μια βράση (όταν οι φουσκάλες είναιμεγάλες), σβηνουμε. Αποθηκευουμε το γλυκό σε αποστειρωμέναβάζα 24 ώρες μετα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr