Γλυκό του κουταλιού καρπούζι (μπαστουνάκια)

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ!!!

ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. φλούδα καρπουζιού, το άσπρο με λίγο κόκκινο για να γίνει δίχρωμο
1000 γρ. ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
λεμόνια
1 κ.γλ.ξυνο
βανίλια
παγάκια
παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την φλούδα του καρπουζιού ,το άσπρο μαζί με λίγο κόκκινο για να γίνει δίχρωμο. Το κόβουμε σε μικράμπαστουνακια,όπως τις πατάτες τις λεπτές για τηγανητές. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπαστουνάκια του καρπουζιού,τα περιχύνουμε με τον χυμό από τα 2 λεμόνια τα σκεπάζουμε με παγάκια και με το παγωμένο νερό για 4 ώρες,να σκληρύνουν.
Δένουμε το σιρόπι μετρώντας μετά την αρχή του βρασμού 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαστουνάκια του καρπουζιού, τα βράζουμε 5 λεπτά, ρίχνουμε την βανίλια , το ξινό να πάρουν μια βράση (όταν οι φουσκάλες είναι μεγάλες), σβήνουμε. Αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα 24 ώρες μετά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr