Γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο (Γιαννιώτικη συνταγή)

Μία συνταγή που μου έδωσε μία γιαγιά στα Γιάννενα.

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό ακτινίδιο άγουρο και μικρό κατά προτίμηση

800 γρ.ζάχαρη

1 φλιτάνι του τσαγιού ζάχαρη

τον χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τα πλένουμε και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.  Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση και μετά από 5 λεπτά χύνουμε το νερό. Τα βάζουμε στρώσεις στρώσεις μαζί με την ζάχαρη και το νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε 10-15 λεπτά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και τα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε και τον χυμό από μισό λεμόνι. Το αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα μέσα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.