Γλυκό του κουταλιού αχλάδι

ΑΧΛΑΔΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ…

ΥΛΙΚΑ
1000γρ. αχλάδια αγουρωπα,καθαρισμενα
1000γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ασβέστη
2 λίτρα νερό
3 κλαδάκια αρμπαρόριζα
τον χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από την φλούδα και από τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (βλέπε φωτ.). Βάζουμε σε μια λεκάνη τα 2 λίτρα νερό και διαλύουμε την σκόνη του ασβέστη. Το αφήνουμε να κατασταλαξει και παίρνουμε το νερό για να βάλουμε μέσα τα αχλάδια. Τα αφήνουμε 2 ώρες. Μετά τα ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερο.Βραζουμε την ζάχαρη με 2 ποτήρια νερο.Απο την αρχή του βρασμού, ρίχνουμε και τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το γλυκό να βγάλει μεγάλες φουσκαλες.Προσθετουμε 3 κλαδάκια αρμπαρόριζας και τον χυμό από 1 λεμόνι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό) και την φλούδα από το λεμόνι για περισσότερο χρώμα Παίρνει ακόμα μια βραση, δοκιμαζουμε αν έβρασαν τα αχλαδάκια και έδεσε το γλυκό Σβήνουμε την φωτιά Το αφήνουμε 12 ώρες στην κατσαρόλα και μετά βλέπουμε αν χρειάζεται κι άλλο δέσιμο και βρασιμο.Αν θέλει το ξαναβράζουμε και δοκιμάζουμε αν έδεσε

Σημ.:
Μπορείτε να μην το βάλετε στον άσβεστη, να βάλετε τα καθαρισμένα αχλάδια σε κρύο νερό, μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και να τα σκεπάσετε με παγάκια. Μετά από 4 ώρες στραγγίξτε και βράστε το όπως γράφω στην συνταγή.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr