Γλυκό του κουταλιού αχλάδι

Γλυκό του κουταλιού αχλάδι

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αχλάδια

800 γρ. ζάχαρη

1 φλυτζάνι μέλι

1 σφηνάκι κονιάκ

3 ξυλάκια κανέλα

χυμό από ένα λεμόνι

2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση :

Αφού πλυνουμε, καθαρίσουμε και κόψουμε σε φέτες τα αχλάδια τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με την ζάχαρη, το μέλι, το κονιάκ και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.  Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε τα ξυλάκια κανέλλας και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε για ακόμα 15 λεπτά να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι, (επειδή τα αχλάδια βγάζουν υγρά ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα βράσιμο).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.