Γλυκό ψυγείου με ζελέ – κρέμα καραμέλα και μπισκότα

Γλυκό ψυγείου με ζελέ – κρέμα καραμέλα και μπισκότα

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ -ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ…

ΥΛΙΚΑ:

Για την κρέμα:

1100.ml νερό

750.ml γάλα εβαπορέ

1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιωτης γεύση βανίλια

160 γρ.(όχι στιγμής)

15 κοφτές κουταλιές τής σούπας ζάχαρη

100 γρ σιρόπι καραμέλας

Για το ζελέ:

1 συσκευασία περιεχόμενο των 2 φακέλων ζελέ φράουλα

350 ml ζεστό νερό

350 ml κρύο νερό

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση :

Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και αδειάζουμε τούς 2 φακελους ζελέ φράουλα.  Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το κρύο νερό.  Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο το μπολ να ξεκινά να πήζει ελάχιστα το ζελέ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, ρίχνουμε την ζάχαρη και μόλις ξεκινά να ζεσταίνετε διαλύεται το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα(μία φλυτζανα τσαγιού) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.  Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα! Βάζουμε ψυγείο να πήξει και τέλος ρίχνουμε το ζελέ πού ξεκινά να πήζει ελαφρώς και αφήνουμε ψυγείο για περίπου 3-4ώρες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.