Γλυκό κουταλιού ντοματάκι

Το γλυκό αυτό έγινε πειραματικά, οι αναλογίες και η εκτέλεση είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που κάνουμε στην ντομάτα.  Βγήκε πολύ καλό και είμαι χαρούμενη που είχα καλό αποτέλεσμα.

Υλικά:

500 γραμμάρια ντοματάκι μπέιμπι ποικιλίας ρομα ( στην Ελλάδα το λέμε βεργακι στο νησί μου)

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

15-20 γαρίφαλα ολόκληρα

1 ξυλάκι κανέλα

μισό λεμόνι το χυμό του

1 κ.σ. εκχύλισμα σιρόπι βανίλιας

Εκτέλεση:

Κάνω ζεματισμα και ξεφλούδισμα στις τοματουλες . Περνάω από το φούρνο τα αμύγδαλα για να πάρουν μυρωδιά καβουρδισμένου. Βάζω να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και την κανέλα . Μετά από δέκα λεπτά βρασμού προσθέτω τα ντοματακια,  τα αμύγδαλα και αφήνω να δέσει το σιρόπι. 5 λεπτά πριν κατεβάσω προσθέτω το χυμό από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας.  Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα πάντα και φιλάω σε δροσερό σκιερό μέρος.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.