Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Σας αρέσουν τα γλυκά κουταλιού; Εμένα πολύ και μηδενός εξαιρουμένου. Μόλις τελείωσα και την κολοκύθα μου…

Υλικά
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
500 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
ένα ξυλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ λικέρ μαστίχα Χίου
1 κούπα μέλι
250 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω την κολοκύθα (εγώ συμβουλεύω λίγο τις άκρες). Την αφήνω 2 ώρες σε παγωμένο νερό. Μόλις περάσει η ώρα στραγγίζω και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι. Βάζω να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, το λικέρ και την κανέλα.  Στίβω το λεμόνι και προσθέτω την φλούδα μέσα στο νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω την κολοκύθα και χαμηλώνω την φωτιά,5 λεπτά πριν κατεβάσω προσθέτω το μέλι και το χυμό από το λεμόνι. Αποθήκευω σε αποστειρωμένα βάζα.  Αν θελουμε πιο τραγανό γλυκό το αφήνουμε 3 ώρες σε άσβεστη αφού κόψουμε τα κομμάτια, και κάνουμε την διαδικασία αφού ξεπλύνουμε καλά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.