TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού φράουλα Νο 2

Μαΐ 28, 2021
in Μαγειρική
Γλυκό κουταλιού φράουλα Νο 2
Share on FacebookShare on Twitter

Γλυκό κουταλιού φράουλα Νο 2

 

Υλικά:
1.100 γραμμάρια, φράουλα ακαθάριστη
700 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση :

1) Βάζουμε τις φράουλες με τα κοτσανάκια,
σε μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα.
Δεν αφαιρούμε τα κοτσανάκια, γιατί έτσι δεν απορροφούν νερό!

2) Στραγγίζουμε καλά τις φράουλες.

3) Κόβουμε τα κοτσανάκια με προσοχή, χωρίς να αφαιρέσουμε πολλή σάρκα και τραυματιστούν τα φρούτα!

4) Στο 1 κιλό καθαρισμένες φράουλες, ζυγίζουμε 700 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική.

5) Προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο νερό, για να βοηθήσουμε το γρήγορο ξεκίνημα του βρασμού, χωρίς να καεί η ζάχαρη λόγω της αρχικής υψηλής θερμοκρασίας!

6) Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Από την αρχή κουνάμε την κατσαρόλα,
για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει χωρίς να καεί!

7) Μόλις δούμε ότι δεν ανεβαίνει άλλο, αποσύρουμε ΑΜΕΣΩΣ από τη φωτιά και κλείνουμε το μάτι.
Δεν παιδεύουμε παραπάνω τις φράουλες! Θέλουμε μόνο να λιώσει η ζάχαρη!!!!

8 ) Αφήνουμε εκτός φωτιάς να σταματήσει εντελώς ο βρασμός και παρατηρούμε ότι ο αφρός μειώνεται κατά πολύ!
Ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά και την γέρνουμε ώστε να πάρουμε όση ζάχαρη εξακολουθεί να υπάρχει στα τοιχώματα!
Το σιρόπι καίει πολύ και την παρασύρει, λιώνοντάς την! Προσπαθούμε να πάρουμε λίγο αφρό αν μπορούμε,
αλλιώς αφήνουμε το γλυκό και περιμένουμε ως την άλλη μέρα! Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσετούλα κουζίνας.

9) Την άλλη μέρα, ανακινούμε πάλι την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε μόνο τις φράουλες στραγγίζοντας τες, όσο το δυνατόν περισσότερο!

10) Τις βάζουμε να στραγγίζουν σε ένα σουρωτήρι, με μια λεκανίτσα από κάτω, για να συγκεντρώνουμε το σιρόπι που έχουν απορροφήσει.
Τις αφήνουμε για μισή με μία ώρα το πολύ.

11) ‘Οσο αφήνουμε τις φράουλες να στραγγίξουν, το ζουμάκι που βγάζουν, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο σιρόπι.

12) Βάζουμε το σιρόπι να βράσει.

13) Μετά από 5 λεπτά, αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και καθαρίζουμε τον περισσότερο αφρό! Αφήνουμε να βράσει καλά για 10-15 λεπτά. Καθώς βράζει,
προσθέτουμε όσο σιρόπι βγάζουν ακόμα οι φράουλες.

14) Το σιρόπι είναι καθαρό και σχεδόν έτοιμο να δεχθεί τις φράουλες….

15) Προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι.

16) Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού. ‘Οταν ρίξουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και στέκεται σαν μπαλίτσα, καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ καλά δεμένο!

17) Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες, ανακινούμε πολύ καλά και ελέγχουμε, μήπως αραίωσε το σιρόπι.
Αυτό προλαβαίνουμε να το δούμε, γιατί οι φράουλες είναι κρύες και “κόβουν” το βρασμό! Δεν θέλουμε να ξαναβράσουν!!
‘Ισα να ζεσταθούν! Αν το σιρόπι έχει δέσει πολύ καλά, τότε δεν αραιώνει!!!
Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και μαζεύουμε τον αφρό και τα κουκουτσάκια του λεμονιού που ίσως μας ξέφυγαν!!!

18 ) Αν βουτήξουμε μια ξύλινη κουτάλα πριν δέσει το σιρόπι, έχει αυτήν ακριβώς την όψη! Αλλού είναι βρεγμένη και αλλού είναι στεγνή!

19) ‘Οταν βουτήξουμε την κουτάλα στο πολύ καλά δεμένο σιρόπι, τότε βλέπουμε ότι καλύπτεται όλη η επιφάνειά της,
σαν να είναι παχύ λούστρο! Αυτό το κολπάκι, μαζί με τη σταγόνα που στέκεται.
είναι οι καλύτερες αποδείξεις μας για το αν πετύχαμε καλό δέσιμο στο σιρόπι!!

20) ‘Ετοιμο το βάζο με τη φράουλα γλυκό κουταλιού!
Πώς τα αποστειρώνουμε:
Tα βάζα είναι πλυμμένα και ξεβγαλμένα καλά, πάνω στη σχάρα του φούρνου.
Τα βάζουμε βρεγμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 130-150 βαθμούς, με το στόμιο προς τα κάτω και τα καπάκια “ανάσκελα”.
Τα αποστειρώνουμε για 15 λεπτά, τα βγάζουμε πάνω σε πετσέτα με μια λαβίδα και τα γεμίζουμε έχοντας και το γλυκό ζεστό και τα βάζα.

21) Γεμίζουμε μέχρι πάνω, κλείνουμε καλά και το αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει!
‘Επειτα μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο, γιατί η φράουλα είναι πολύ ευαίσθητο γλυκάκι!

Μια συνταγή από την φίλη μου Maria Chatzisimou
Μαράκι μου σ’ ευχαριστώ πολύ για την συνταγούλα σου…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Γύρη

Γύρη

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Το παράπονό του λίγο πριν φύγει από τη ζωή – «Γιατί σε μένα;»

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Το παράπονό του λίγο πριν φύγει από τη ζωή – «Γιατί σε μένα;»

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές – Πότε θα επιστρέψει το καλοκαίρι

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές - Πότε θα επιστρέψει το καλοκαίρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd