Γλυκό κουταλιού ανανάς

Γλυκό κουταλιού ανανάς …

Υλικά

1 κιλό ανανά καθαρισμένο και σε κομμάτια

1 κούπα μέλι

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

700 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

1 κ.σ. γλυκόζη

1 ποτήρι κονιάκ

 

Εκτέλεση

Παίρνω τα κομματάκια ανανά, τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το κονιάκ, τη ζάχαρη (κρυσταλλική και καστανή) και τα αφήνω μια νύχτα σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα βάζω σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου.  Δυναμώνω ελαφρά τη φωτιά όταν είναι το σιρόπι έτοιμο σχεδόν και θέλει 10 λεπτά να το κατεβάσω προσθέτω το μέλι και την γλυκόζη.  Αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.