Γλυκό κουταλιού αχλάδι

Γλυκό κουταλιού αχλάδι…

Υλικά :
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό από ένα Λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
1 κούπα κονιάκ
2 κούπες νερό
Μισό λεμόνι
2 κάψουλες βανίλιας
Προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
Εκτέλεση :
Βράζουμε το νερό με το κονιάκ τη ζάχαρη το ξύλο κανέλας Και το μισό λεμονι βάζουμε τα καθαρισμένα αχλάδια σε ένα μπωλ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι που ετοιμάζουμε στραγγίζουμε τα αχλάδια να μην.έχουν.νερό για να μη προσθέτουμε περεταίρω από αυτό που είδη έχουμε στο σιρόπι. Τα βάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν όσο να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν κατεβάσω από τη φωτιά προσθέτω τις κάψουλες βανίλιας. Αν επιλέξουμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής το προσθέτω από την αρχή στο νερό που έβαλα να βράσει με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά . Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμώ να έχω σφιχτά αχλάδια. Βάζουμε πάντα στο τέλος την βανίλια για να έχουμε πιο έντονη μυρωδιά. 
Καλή επιτυχία.
Η συνταγή είναι από την φίλη μου Μαρία Καρανικολα
Τις φωτογραφίες και την συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας Μαίρη Φωκά.