Γλυκό κανταΐφι

Γλυκό κανταΐφι …

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

300 γρ. φρέσκο βούτυρο

100 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμενα για το γαρνίρισμα

Για την γέμιση

250 γρ. καρυδιά χοντροκομμένα

1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο

1 κ. σ. ζάχαρη

1 κ. σ. τριμμένα αμύγδαλα

1 βανίλια

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1/2 λεμόνι τον χυμό

1 κ. σ. γλυκόζη

2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω όλα μαζί τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά. Ξανοίγω καλά το κανταΐφι. Βάζω πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και ένα κυβάκι βούτυρο. Ρολάρω και τυλίγω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μόλις το βγάλω, έτσι όπως είναι ζεστό, περιχύνω προσεκτικά με το κρύο σιρόπι. Αφήνω 4-5 ώρες να τραβήξει, πασπαλίζω με το αλεσμένο αμύγδαλο και σερβίρω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.