Γλυκό φιστίκι

Γλυκό φιστίκι μπελαλίδικο αλλά καταπληκτικό γλυκό με υπέροχη γεύση…

Υλικά :

1 κιλό φιστίκια Αιγίνης άγουρα να τρυπιούνται με την οδοντογλυφίδα

1,300 γρ. ζάχαρη

900 ml νερό

2 βανίλιες

1 λεμόνι τον χυμό του

λίγη γλυκόζη

γαλαζόπετρα

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε το φιστίκι και τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.  Το πλένουμε καλά και το αποβράζουμε τρεις φορές από δυο τρία λεπτάκια .  Εγώ το έβαλα στην γαλαζόπετρα για μια ώρα για να πάρει αυτό το ωραίο χρώμα.  Ξεπλένουμε καλά φτιάχνουμε το σιρόπι και ρίχνουμε τα φιστίκια.  Βράζουμε κανα δεκάλεπτο. Σκεπάζουμε το γλυκό κι αφήνουμε για ένα βράδυ να βγάλει τα νερά του. Την επόμενη δένουμε το σιρόπι ρίχνοντας λίγο λεμόνι και λίγη γλυκόζη .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ειρήνη Σταματέλλη.