Γλυκιά κολοκυθόπιτα νηστίσιμη

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΌΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ.. Όνειρο…

ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1.1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες τις μικρές
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο.
λίγο αλάτι
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα της κολοκύθας
1 πακέτο φύλλα κρούστας
3/4 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο καυτό
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
σταγόνες από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα από το χοντρό του τρίφτη.  Ρίχνουμε λίγο αλάτι.  Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της, στύβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα υγρά της και να την καβουρδισουμε. Την βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε επάνω τα παρακάτω υλικά: την ζάχαρη, το τριμμένο μπισκότο ,το σιμιγδάλι ,τα χοντροκοπανισμένα καρύδια ,τις σταφίδες την κανέλα το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα ταψάκι μέτριο βάζουμε κάτω 3 φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέχρι να τελειώσει το μείγμα, (πάνω-πάνω βάζουμε 4 φύλλα) ,χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ρίχνουμε το καυτό λάδι.  Περιμένουμε να απορροφήσει όλο το λάδι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η πίτα μας.  Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.  Βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για 5 λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σε κρύα πίτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.