TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Αυγ 25, 2020
in Μαγειρική
Γλυκιά κολοκυθόπιτα
36
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter
ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ… Όνειρο…

ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες τις μικρές
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
λίγο αλάτι
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα της κολοκύθας
1 πακέτο φύλλα κρούστας
3/4 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο καυτό
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
σταγόνες από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα από το χοντρό του τρίφτη, ρίχνουμε λίγο αλάτι, αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της,στύβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα υγρά της και να την καβουρδισουμε.  Την βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε επάνω τα παρακάτω υλικά: την ζάχαρη το τριμμένο μπισκότο ,το σιμιγδάλι ,τα χοντροκοπανισμένα καρύδια ,τις σταφίδες την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.  Σε ένα ταψάκι μέτριο βάζουμε κάτω 3 φύλλα, ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέχρι να τελειώσει το μείγμα, πάνω-πάνω βάζουμε 4 φύλλα ,χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ρίχνουμε το καυτό λάδι.  Περιμένουμε να απορροφήσει όλο το λάδι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η πίτα μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.  Βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για 5 λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σε κρύα πίτα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
Θα… κάνει κρύο φέτος στο Μύλο των ξωτικών-Ποιο θα είναι το νέο θέμα μετά τους περσινούς πειρατές

Προβληματισμός για το Μύλο των Ξωτικών-Οριστικές αποφάσεις σε 15 μέρες σύμφωνα με τον πρόεδρο του e-trikala Γιάννη Κωτούλα

69.000 ευρώ για μάσκες στου14.193 μαθητές των Τρικάλων

69.000 ευρώ για μάσκες στου14.193 μαθητές των Τρικάλων

Στα Τρίκαλα τα 3 από τα 4 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία

Στα Τρίκαλα τα 3 από τα 4 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd