Γιουβέτσι κατσαρόλας με κιμά

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ…

Εγώ σε αυτό το πιάτο χρησιμοποίησα τον κιμά που είχε περισσέψει από μία άλλη φορά.  Τον έβγαλα από την κατάψυξη σήμερα και φτιάξαμε αυτό το υπέροχο πιάτο.  Συμπλήρωσα λίγο λαδάκι και λίγο σάλτσα παραπάνω, έριξα νεράκι και το κριθαράκι.  Χαμήλωσα το μάτι και ανακάτευα ανά διαστήματα μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

Υλικά για τον κιμά

1 Κιλό κιμά από μοσχάρι, ελιά

2 μεγάλα κρεμμυδια

2 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

κανέλα εάν μας αρέσει

μπαχάρι

ξύδι για το σβήσιμο του κιμά

ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση :

Βάζω πρώτα τον κιμά μου σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά , τον σπάω καλά με το πιρούνι να μην δένουν χοντρά κομμάτια.  Τον σβήνω με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος και να αφρατέψει και το κρέας.  Ρίχνω το λάδι, τα κρεμμύδια, και το σκόρδο και τσιγαρίζω.  Βάζω τον μαϊντανό, την σάλτσα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά . λίγο νερό και αφήνω να βράσει στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς ρίχνω το κριθαράκι μου και νερό .  Χαμηλών την φωτιά και ανακατεύω ανά διαστήματα μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.