TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Μαρ 23, 2017
in Μαγειρική
Γιουβαρλάκια φρικασέ
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά στον κιμά :
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 καρότο τριμμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο φρέσκο δυόσμο
1/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο

Υλικά για την κατσαρόλα :
4 ποτήρια νερό
ζωμός λαχανικών
2 καρότα σε ροδέλες
2 πράσα ψιλοκομμένα
μια χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
1 χούφτα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
3/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 μαρούλια χοντροκομμένα
αλατοπίπερο

Υλικά για το αυγολέμονο :
3 αυγό
1 κγ κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση :
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά.
Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να πάρει βράσει το νερό και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια.
Βράζουμε 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το πράσο τον άνηθο με τα κρεμμυδάκια και το χοντροκομμένο μαρούλι.
Βράζουμε ακόμα 20 με 25 λεπτά προσέχοντας μήπως θέλει λιγάκι ακόμα νεράκι.
Πάντα κουνάμε την κατσαρόλα δεν βάζουμε ποτέ κουτάλι.
Σε μια λεκανίτσα χτιυπαμαι τα ασπράδια των αυγών προσθέτουμε και τους κρόκους.
Στην συνέχεια χτυπώντας ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ.
Με μια κουτάλα βγάζουμε προσεχτικά ζουμάκι από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην λεκανίτσα που χτυπάμε τα αυγά.
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και περιχύνουμε το αυγολέμονο.
Κουνάμε αρκετά δυνατά την κατσαρόλα και είναι έτοιμο το φαγάκι μας.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα γιατί αν βάλετε καπάκι θα πέσουν υδρατμοί στο φαγητό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Προσοχή στα αντιιδρωτικά: Τι να ψάχνετε στην ετικέτα

Προσοχή στα αντιιδρωτικά: Τι να ψάχνετε στην ετικέτα

Κουπόνια των 100 ευρώ σε οικογένειες για αγορές σε λαικές αγορές

Κουπόνια των 100 ευρώ σε οικογένειες για αγορές σε λαικές αγορές

Καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικη και ζεστή η Πέμπτη

Καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικη και ζεστή η Πέμπτη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd