Γιορτές αγκαλιά με ένα βιβλίο-7+1 προτάσεις για παιδικά βιβλία

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα βιβλίο. Αυτές τις γιορτές ας χαρίσουμε στα παιδιά μας βιβλία για να περάσουμε όλοι μαζί δημιουργικά κι όμορφα το χρόνο μας. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 8 βιβλία των εκδόσεων «ΨΥΧΟΓΙΟΣ» που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Αναζητείστε τα στα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ – ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Ζήστε μαγικές γιορτινές στιγμές διαβάζοντας ένα από τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και απολαμβάνοντας την υπέροχη εικονογράφηση.

ΗΛΙΚΙΑ: 3-4, 5-6


ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Στους πρόποδες του όρους Πινέλο, στο μακρινό Χρωματιστάν, απλώνεται σαν πολύχρωμη θάλασσα η πεδιάδα των χρωμάτων! Εκεί ζουν οι μοναδικοί στον κόσμο ελέφαντες με τιράντες, οι ηρωικοί προστάτες των χρωμάτων ολόκληρου του πλανήτη.

Ο Μπάμπου με τη δύναμη του μπλε, η Μούμου με την ταχύτητα του κόκκινου και ο Κίνγκο με τα φτερά του κίτρινου είναι πάντα έτοιμοι να σώσουν τα χρώματα από κάθε απειλή και να τα διατηρήσουν όμορφα και λαμπερά.

Η περιπέτειά τους ξεκινά όταν οι ταχυδρομικές μέλισσες ενημερώνουν τους τρεις ελέφαντες με ένα μήνυμα γραμμένο σε μπανανόφλουδα πως τα χρώματα από τους κήπους του Μπογιάτι έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Εκείνοι, χωρίς

να χάσουν ούτε λεπτό, αναλαμβάνουν δράση. Έτοιμοι για ακόμα μία φορά να υπερασπιστούν και να σώσουν τα χρώματα από τον κακό χρωματοκλέφτη, εκτοξεύονται προς τους κήπους, χρησιμοποιώντας τις μαγικές τους τιράντες.

Οι ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ είναι ένα παραμύθι γεμάτο χρώμα, χιούμορ και μηνύματα για την υπεράσπιση του καλού και τη δύναμη της συνεργασίας. Ένα ξεχωριστό παραμύθι από τον αγαπημένο μας Lebee, κατά κόσμον

Γιώργο Δ. Λεμπέση, που θα χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους χρωματιστά χαμόγελα.


ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Αυτό το διασκεδαστικό βιβλίο δραστηριοτήτων θα συντροφεύσει τα μικρά παιδιά στις γιορτές και θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την ικανότητά τους να μετρούν, να παρατηρούν και να χειρίζονται τον μαρκαδόρο, ώστε να ενδυναμώσουν τη λεπτή κινητικότητά τους.

ΗΛΙΚΙΑ 3-4,5-6


ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Την πρώτη ημέρα του σχολείου, ο Ντενίζ αιφνιδιάζεται από τις συνήθειες της νέας του συμμαθήτριας: αυτό το κορίτσι, η Νιλ, μεταφέρει τα μπισκότα της σε βάζο, σκεπάζει τα φρούτα της με ύφασμα και γεμίζει κάθε σελίδα του τετραδίου της χωρίς να αφήνει καθόλου κενά σημεία! Η Νιλ θα μάθει στους συμμαθητές της πώς μπορούν να ζουν χωρίς σκουπίδια και θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται.

Το ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ είναι μια όμορφη ιστορία για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν ένα μεγάλο δώρο στη φύση…


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΑΠ’ ΟΛΕΣ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΑΜΗ

Μια όμορφη, ηλιόλουστη μέρα το καμηλοπαρδαλάκι, το ελεφαντάκι και το μικρό τσιτάχ πηγαίνουν βόλτα με τις μαμάδες τους στην παιδική χαρά. Κι εκεί που παίζουν χαρούμενα και ανέμελα, μια μικρή διαμάχη εξελίσσεται σε μεγάλο καβγά. Κι ευτυχώς που ξέσπασε μια μπόρα, γιατί θα μάλωναν ακόμη μέχρι τώρα! Ποια είναι η καλύτερη μαμά;

Η ψηλότερη; Η δυνατότερη; Η γρηγορότερη; Ή μήπως… η δική σου;


Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΝΑΤ, ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ

Ο ερχομός του Αργύριου Νατ δημιουργεί αναστάτωση στο δάσος και νέους μπελάδες στον δήμαρχο Αλκιβιάδη Λουπ. Γιατί σχεδόν όλα τα ζώα φόρεσαν ξαφνικά πανομοιότυπα καπέλα και γυαλιά ενώ κάποια από αυτά έβαψαν το τρίχωμά τους μπλε; Ο δήμαρχος πρέπει να αναλάβει πάλι δράση.

Μια διασκεδαστική ιστορία που αποτυπώνει την καθημερινή ζωή των παιδιών και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην τόνωση της αυτογνωσίας και την αποφυγή του μιμητισμού.

ΗΛΙΚΙΑ: 7-8


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΤΖΗ

Ένα βράδυ ο Αλέξανδρος ακούει φωνές και, βγαίνοντας από το δωμάτιό του, βλέπει ένα τεράστιο καβούρι να έχει αρπάξει τη μητέρα του στις δαγκάνες του. Εκείνος δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που εμφανίζεται ο Κούμπα, ένα παράξενο γαλάζιο πλάσμα, που του λέει πως θα πάνε μαζί στην Αστερόχωρα, να νικήσουν το καβούρι και να τη φέρουν πίσω.

«Μα πώς θα πάμε εκεί;» τον ρωτάει ο Αλέξανδρος.

«Με το κόκκινο λεωφορείο που έφτιαξες», του απαντά ο Κούμπα.

Και η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.


ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ, ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

Κακός µπελάς αυτό το ζωγραφιλίκι», άκουσα αργότερα τον µπαµπά να λέει.

«Ίσως να µην έχεις δίκιο», είπε η µαµά. «Ο παππούς του µια χαρά τα κατάφερε».

«Ο παππούς του έχει ταλέντο. Ο γιος µας όμως; Μην κοροϊδευόµαστε!»

Ώστε αυτό πίστευε ο µπαµπάς για µένα; Ξαφνικά ένιωσα σαν να µε είχε πατήσει τρένο, και τότε όλες οι σκέψεις που έκανα κατά καιρούς φούντωσαν: Δε θα τα καταφέρεις, θα τους απογοητεύσεις όλους, παράτα τα.

Ωστόσο ο παππούς µου είχε άλλη γνώµη.

«Δεν υπάρχει κανένα εµπόδιο παρά µόνο ο ίδιος σου ο εαυτός».

Εγώ δεν ήµουν καθόλου σίγουρος όµως. Μέχρι τη στιγµή που, βγαίνοντας από το σπίτι, πρόσεξα ένα ξύλινο κουτί µε έναν φάκελο που έγραφε Άκρως Εµπιστευτικό!

ΗΛΙΚΙΑ, 9-11