Γιώργος Πέτρου: Μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη θα ψηφίσουν στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου

Μόνο όσοι έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων οι οποίες θα διεξαχθούν στις 16 Οκτωβρίου. Τούτο ανέφερε σε  σημερινές δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 ο απερχόμενου πρόεδρος Γιώργος Πέτρου. Ειδικότερα, ο κ. Πέτρος επισήμανε τα ακόλουθα:

«Μέχρι περίπου τα Χριστούγεννα θα είμαι στη θέση του προέδρου, για να ολοκληρωθούν όλα τα τυπικά και να αναλάβει η νέα διοίκηση.

Αρχικά, να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το σύλλογο, ώστε να έχουν το δικαίωμα ψήφου. Οι εγγεγραμμένοι γιατροί είναι 540, και ως τώρα ενήμεροι είναι 200. Υπήρχε βέβαια πάντα μια συνήθεια να πληρώνουν προς το τέλος της προθεσμίας, οπότε μέχρι τις εκλογές δηλαδή θα έχουν τακτοποιηθεί οι περισσότεροι. Είναι 100 ευρώ το χρόνο η συνδρομή στον σύλλογο, αλλά και πάλι είναι ένας αριθμός συναδέλφων που δεν καταβάλλουν τη συνδρομή τους. Μέχρι και ρύθμιση με δόσεις έχουμε κάνει.

Δυστυχώς στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν είναι τα νέα παιδιά που έχουν και δυσκολίες, αλλά οι…κονομημένοι γιατροί. Και ξέρουν και γνώμες να λένε, και κριτική μόνο να κάνουν στον σύλλογο. Δεν είναι κορόιδα οι νεαροί που τακτοποιούν με στερήσεις τις υποχρεώσεις τους, ενώ οι μεγαλογιατροί λένε σιγά μην πληρώσω εγώ το σύλλογο. Υπάρχει γιατρός που χρωστάει 15 χρόνια τις συνδρομές, και μόνο φτωχός δεν είναι.

Υπάρχει ένα μένος εναντίον μου, και υπάρχει γιατί δεν τους χάιδευα τα αυτιά, και γιατί παρέπεμψα 30 άτομα στο πειθαρχικό συμβούλιο για σοβαρότατους λόγους. Παρόλο που εξάντλησα όλα τα περιθώρια να μην τιμωρηθεί κανείς πιο σοβαρά, είναι ένα από τα σφάλματα της θητείας μου που άφησα τόσο μεγάλο περιθώριο σε κάποιους και προσπαθούσα να επικαλεστώ το φιλότιμο τους.

Εύχομαι να το διορθώσει αυτό η νέα διοίκηση. Εγώ απλά για να θυμίσω την ιστορία του τόπου, όταν ανέλαβα το 2002 την προεδρία τον πρώτο γιατρό που παρέπεμψα στο πειθαρχικό ήταν τον κραταιό Γιάννη Παντελιδάκη. Η θέση του προέδρου έχει ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους και την κοινωνία. Είναι ηλεκτρική καρέκλα η θέση αυτή, και θα το νιώσουν καλά αυτό οι επόμενοι.

Όπως εγώ δεν ανέχτηκα κανένα καπέλωμα στη θητεία μου, έτσι θα ήθελα να συνεχίσει και να γίνεται. Διότι εξωτερικές παρεμβάσεις προσπάθησαν να γίνουν ακόμα και στην τελευταία εκλογική διαδικασία, το υπέστην εγώ το ’18 με τηλεφωνήματα για πιέσεις στους συναδέλφους να μην ψηφίσουν τον Πέτρου. Ας είναι ενωτικός πλέον ο σύλλογος και να πάμε χωρίς πόλωση σε μια ήρεμη εκλογική διαδικασία.»