Γιώργος Παπανδρέου από τα Τρίκαλα: Είναι απαραίτητο να βρεθεί ο έντιμος συμβιβασμός «Θα ήταν κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες» ανέφερε

Την αναγκαιότητα το συντομότερο να υπάρξει μία συμφωνία, ένας έντιμος συμβιβασμός προκειμένου να πάει ο τόπος μπροστά και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, επισήμανε ο σήμερα από τα Τρίκαλα ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν το νέο ξεκίνημα με το Κίνημα. «Η προσπάθεια που κάνουμε είναι καινούργια και θέλουμε να πούμε αλήθειες που συσκοτίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Τη μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα για μεγάλες αλλαγές. Ένα κίνημα που θέλει τη συμμετοχή των Ελλήνων για μεγάλες αποφάσεις, συμμετοχή σε μία προοπτική σιγουριάς κι ανάπτυξης» τόνισε .

Κατά τον ίδιο  εκεί θα έπρεπε να εστιαστεί σήμερα η πολιτική συζήτηση. «Πώς θα ξαναβάλουμε τη χώρα μας σε μία τροχιά αναπτυξιακή, πώς θα φτιάξουμε ένα κράτος επιτέλους που θα υπηρετεί τον ελληνικό λαό κι όχι τα ειδικότερα μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα, πελατειακά σπαταλώντας το βιος, τον πλούτο του ελληνικού λαού και της χώρας και ξέρουμε ότι εδώ η Θεσσαλία έχει τεράστιες δυνατότητες. Όμως βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και είμαι εδώ και για να δείξω ότι εμείς είμαστε κοντά στον πολίτη σε στιγμές δύσκολες και ιστορικά κρίσιμες».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «είναι πολύ κρίμα 5 χρόνια μετά από πολλές θυσίες του ελληνικού λαού, θυσίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν πολύ νωρίτερα προηγούμενες Κυβερνήσεις και ειδικά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε αντιμετωπίσει με μεταρρυθμίσεις και με σύνεση το πρόβλημα του χρέους και τους ελλείμματος, θυσίες που αδίκησαν πολύ κόσμο, θυσίες που πιθανώς θα αποφεύγαμε αν υπήρχε από  την αρχή η ουσιαστική στήριξη των εταίρων μας στην Ε.Ε. , τώρα πια που έχουν γίνει αυτές οι θυσίες να πάμε σε μία περιπέτεια, νέα, επώδυνη είτε με την έξοδο από το ευρώ, είτε με χρεωκοπία, είτε με μία στασιμότητα ασάφειας, ανασφάλειας κι έλλειψης σταθερής πορείας.

Όπως τόνισε χρειάζεται το συντομότερο να υπάρξει μία συμφωνία, ένας έντιμος συμβιβασμός και οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν αντί των αλληλοκατηγοριών να δουν το συμφέρον για το πώς θα φτιάξουν μία βιώσιμη χώρα. «Κι όλοι μαζί συλλογικά να δούμε τις προοδευτικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε να πάει ο τόπος μπροστά. Χαίρομαι που είμαι εδώ στα Τρίκαλα, σε τούτον τον όμορφο τόπο κι ευχαριστώ όλους που είναι εδώ κοντά μας» υπογράμμισε.

Στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Ν.Ε. και τους φίλους του Κινήματος που βρέθηκαν στα γραφεία επί της οδού Βύρωνος για να υποδεχθούν τον κ. Παπανδρέου ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε «Σηκώσαμε το βάρος να κάνουμε το πατριωτικό καθήκον  να μη βρεθεί η χώρα στο χείλος του γκρεμού, στη χρεοκοπία. Πέντε χρόνια μετά πολλά έφτιαξαν διάφοροι αλλά δεν έκαναν τη σοβαρή δουλειά για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά σε αυτόν τον γκρεμό. Και σήμερα ενώ θα έπρεπε να έχουμε μετά από μία συναίνεση βρεθεί εκτός μνημονίων και με πρόσβαση στις αγορές και σε μία αναπτυξιακή πορεία ξανά βρεθήκαμε και σε χειρότερη κατάσταση στο χείλος πάλι μίας καταστροφής. Είναι απαραίτητο πρώτα από όλα η Κυβέρνηση την οποία στηρίξαμε στη διαπραγμάτευση που κάνει, είναι απαραίτητο να βρεθεί ο έντιμος συμβιβασμός για να επανέλθει η ασφάλεια να μη σκεφτεί ο πολίτης ότι μπορεί να χάσει τα χρήματά του ή το ευρώ, ή ότι θα καταστραφεί η επιχείρησή του και μετά να δούμε πραγματικά τα αίτια και να τα συζητήσουμε. Αλλά εκεί το κίνημά μας είχε, έχει και θα έχει φωνή για το που πάει η χώρα. Σας καλώ όλους σε αυτή την προσπάθεια. Ξέρω ότι είσαστε εδώ ακριβώς στην κοινή μας προσπάθεια, μία προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, αλλά να ξαναφέρουμε ελπίδα και χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στα Τρίκαλα με μία σημαντική καθυστέρηση. Από τη 1 το μεσημέρι κάτω από τα γραφεία τον περίμεναν μέλη και φίλοι του Κινήματος. Μετά από μία σύντομη επίσκεψη στα γραφεία του ΚΙΔΗΣΟ κι αφού συνομίλησε μαζί τους, κατευθύνθηκε πεζός στο Πανελλήνιον όπου και συναντήθηκε με Τρικαλινούς που ήθελαν να συνομιλήσουν μαζί του και να του θέσουν ερωτήματα.