Γιώργος Μητσιούλης: «Στόχος μας να δημιουργήσουμε τις  προϋποθέσεις και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας»

Ο Γιώργος Μητσιούλης διεκδικεί για δεύτερη φορά τον Δήμο Τρικκαίων ως επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία για τους Πολίτες». Μία προσπάθεια με στόχο να δημιουργήσει τις  προϋποθέσεις και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας η οποία είχε προαποφασιστεί πως θα έχει συνέχεια και τούτο το αποδεικνύει εμπράκτως. Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να περάσεις πρώτα από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου για να πετύχεις τον στόχο κι αισθάνεται πλέον περισσότερο έτοιμος από την προηγούμενη φορά για την διεκδίκηση του Δήμου Τρικκαίων. Έχοντας επιλέξει το δρόμο του πολιτικού πολιτισμού συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο για να ολοκληρώσει ως συνδυασμός αυτό που ξεκίνησε το 2014. «Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν αλλά μόνο στον λαό των Τρικάλων. Μας πολέμησαν με τρόπους ανάξιους και μέχρι τελευταία στιγμή έβαζαν τρικλοποδιές. Σταθήκαμε όμως όρθιοι και συνεχίζουμε να υπάρχουμε και θα υπάρχουμε και στο μέλλον, γιατί αγαπάμε την πόλη μας και τιμούμε τους συμπολίτες μας» υποστηρίζει ξεδιπλώνοντας το σκεπτικό του συνδυασμού του σε μία συζήτηση στην οποία δεν αρνήθηκε να απαντήσει για όλα.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

-κ. Μητσιούλη διεκδικείτε τον Δήμο Τρικκαίων ως επικεφαλής του συνδυασμού για δεύτερη φορά. Ήταν μία απόφαση που λάβατε με ευκολία;

-Όπως γνωρίζετε από τις εκλογές του 2014 μου ζητήθηκε να ηγηθώ μίας ακομμάτιστης αυτοδιοικητικής κίνησης που προέρχονταν από απλούς ενεργούς πολίτες που είχαν την ανησυχία για την πόλη που ζούμε. Πιστέψαμε στην προσπάθεια αυτή και ως ένα βαθμό πετύχαμε τον στόχο να αποτελέσουμε φωνή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στηριζόμενος και εμπνεόμενος από την αρχική αυτή προσπάθεια και έχοντας την εμπειρία των πέντε αυτοδιοικητικών ετών, πιστέψαμε σαν παράταξη πως πρέπει να έχουμε συνέχεια,  να ενισχύσουμε τον ρόλο μας, να θέσουμε νέες βάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Άρα για μένα ήταν μία απόφαση από το 2014 πως η προσπάθεια αυτή θα έχει συνέχεια με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, γιατί ήρθαμε να προσφέρουμε και όχι να κερδίσουμε, στηριζόμενοι σε έννοιες, όπως εργατικότητα, συλλογικότητα, ελευθερία, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια.

Άλλωστε κάτι που προσωπικά με χαρακτηρίζει είναι η αγάπη για τα κοινά και το ότι αποφασίζω γρήγορα.

-Η πρώτη θητεία σας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε μία σημαντική εμπειρία;

-Κάνοντας έναν απολογισμό από την πρώτη θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά είναι πως πρέπει να περάσεις πρώτα από τα έδρανα για να πετύχεις τον στόχο. Νομίζω πως παρά την  εμπειρία μου από το Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο υπηρετώ έως και σήμερα συνολικά είκοσι τέσσερα χρόνια, απέκτησα μία τεράστια εμπειρία στην διαχείριση των προβλημάτων των πολιτών για την καθημερινότητα τους, την εξέλιξη της κοινωνίας, την δημιουργία υποδομών, την ανάπτυξη και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Αισθάνομαι πλέον περισσότερο έτοιμος από την προηγούμενη φορά για την διεκδίκηση του Δήμου Τρικκαίων, έχοντας πλέον επεξεργασθεί τις λύσεις, στοχεύοντας και δημιουργώντας ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα και  μία καλύτερη προοπτική για τους πολίτες και την πόλη των Τρικάλων.

Ποτέ όμως δεν τα γνωρίζεις όλα, και ακούω, και μαθαίνω, και διορθώνομαι. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι ότι το αγάπησα και αισθάνομαι πως μπορώ να το συνεχίσω.

Παρακολουθώντας σας όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε την εντύπωση ότι επιλέξατε να μην ακολουθήσετε το δρόμο της στείρας αντιπολίτευσης. Είσαστε αυτής της λογικής;

-Νομίζω πως στη ζωή μετά και την κρίση που πέρασε η χώρα μας, αυτό που πρέπει να μας χαρακτηρίζει σαν λαό είναι η ενότητα και  η συλλογικότητα, και όχι οι έχθρες, οι αντιπαλότητες και τα πολιτικά στεγανά. Αυτόν τον δρόμο ακολουθούσα και εγώ ως επικεφαλής της παράταξης «Τρίκκης Πολιτεία», χρησιμοποιώντας ένα λόγο ήπιο αλλά και αντιπολιτευτικό, ευγενικό αλλά αιχμηρό όπου χρειαζόταν, με τις διαφοροποιήσεις  που χαρακτηρίζουν τον καθένα μας.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια ήρθαμε για να προσφέρουμε, να συνθέσουμε, να προτείνουμε και εφαρμόσουμε. Άρα για έναν άνθρωπο που έχει και τεχνοκρατική πολιτική χροιά θα ήταν αδιανόητο να μην κινείται μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού.

Υπάρχουν βέβαια βασικές διαφοροποιήσεις από τις άλλες παρατάξεις στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν αλλά μόνο στον λαό των Τρικάλων, γιατί  αυτόν θέλαμε και θέλουμε να υπηρετήσουμε.

“Αυτό που χαρακτήρισε αυτή την Δημοτική Αρχή είναι πως μέσα από το πρόγραμμα που εξήγγειλε το 2014 δεν έχει εφαρμόσει ούτε το 10% αυτού”

Τί είναι εκείνο που διαφοροποιεί το συνδυασμό σας;

-Πιστεύουμε πως η δικιά μας προσπάθεια στηρίζεται περισσότερο στον άνθρωπο και όχι στην τεχνολογία. Ή για να το πω κάπως διαφορετικά, τεχνολογία, καινοτομίες, εξέλιξη, σύγχρονες τάσεις των κοινωνιών και άλλα. Αυτά όμως πρέπει να έχουν μοναδικό σκοπό,  τον πολίτη τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου, την αλλαγή της καθημερινότητας της ζωής.

Εφαρμόζουμε κάθε τι καινούριο για να έχουμε μία πιο καθαρή,  φιλική και φιλόξενη πόλη, με ένα πιο σύγχρονο και ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης, με μία σωστή διαχείριση των σκουπιδιών διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα. Δίνοντας επιτέλους πραγματική υπηρεσία στον πολίτη, όπως συμβαίνει και σε άλλες προηγμένες χώρες και ευρωπαϊκές πόλεις.

Νομίζουμε ότι τα  Τρίκαλα πρέπει πρώτα από όλα να είναι πόλη των Τρικαλινών πολιτών και μετά των υπολοίπων. Δεν θα αμφισβητήσω βέβαια το καλό όνομα της πόλης μας μέσα από όλα αυτά που γίνονται σωστά. Αλλά ας απαιτούμε και εμείς ως Τρικαλινοί ότι η πόλη μας, μας αξιώνει και όχι να το ακούμε από τα μέσα επικοινωνίας.

Φροντίζουμε το πράσινο, δημιουργούμε συνθήκες  αντιμετωπίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, χρησιμοποιούμε σύγχρονα μέσα μεταφοράς και αξιοποιώντας το σχέδιο βιώσιμης αστική κινητικότητας, δημιουργούμε μία πόλη πρότυπο για τα επόμενα χρόνια.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος της νυν δημοτικής αρχής;

-Δεν νομίζω πως πρώτα εγώ πρέπει να κρίνω το έργο της Δημοτικής Αρχής ή να προβάλω τα λάθη της.

Ο κάθε συνδυασμός χαράζει μία δικιά του πολιτική, δίνοντας προτεραιότητες και δημιουργώντας συνθήκες για μία πιο οργανωμένη κοινωνία πολιτών. Αυτό που χαρακτήρισε όμως αυτή την Δημοτική Αρχή είναι πως μέσα από το πρόγραμμα που εξήγγειλε το 2014 δεν έχει εφαρμόσει ούτε το 10% αυτού. Στήριξε όλη την προσπάθειά της στην επικοινωνία, δημιουργώντας μία πλασματική πραγματικότητα.

Δεν βρέθηκε κοντά στα Δημοτικά Διαμερίσματα, δεν φρόντισε απλά πράγματα που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα. Πεζοδρόμια, ράμπες διάβασης ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, μητέρων με καρότσια, καθαριότητα με βρώμικους κάδους, βρώμικο κέντρο, μη εμπλουτισμό των πρασιών, κοπή δέντρων, άναρχο παρκάρισμα, έλλειψη ελεγχόμενης στάθμευσης, κακός ποδηλατοδρόμος, κακό οδόστρωμα, έλλειψη ασφάλειας, γιατί μπορεί να μην  νοιάστηκαν για την ιστορία της λακκούβας, αλλά προεκλογικά  έκλειναν τρύπες στο οδόστρωμα.

Αλλά νομίζω το μεγαλύτερο λάθος της ήταν να στραφεί προς τους πολίτες με κατασχέσεις χωρίς να υπάρχει μία σωστή ενημέρωση των οφειλών προς το Δήμο, με αποτέλεσμα 4.500 πολίτες αυτής της πόλης να έχουν στερηθεί φορολογικής ενημερότητας και να έχουν βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

-Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στον Δήμο σήμερα;

-Πιστεύω πως με τις αναφορές που έκανα στο προηγούμενο ερώτημα ήδη έχω απαντήσει. Έλλειψη καθαριότητας,  κακή διαχείριση του πράσινου, έλλειψη ασφάλειας στις μετακινήσεις, κυκλοφοριακό πρόβλημα από τη μη ύπαρξη ελεγχόμενης στάθμευσης. Άθλια εικόνα της Λαικής Αγοράς, κακός δημοτικός φωτισμός, απαξίωση της υπαίθρου, κακή κατάσταση οδοστρώματος και διαδημοτικών δρόμων, είναι αυτά που θα έπρεπε να αποτελέσουν το αρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Και κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ πως στην έξυπνη πόλη μας το ποσοστό των πτυχιούχων ανέργων (κατόχων διδακτορικών – μεταπτυχιακών τίτλων είναι 5.237 επί συνόλου 6.351 ανέργων, δηλαδή ποσοστό 82,45% , το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ).

-Η δημοτική αρχή διατείνεται ότι έκανε τα Τρίκαλα μία έξυπνη πόλη. Είναι έτσι;

-Καταλαβαίνετε ότι το ένα ερώτημα περιέχεται στο άλλο, γιατί όταν μιλάς για τα προβλήματα δεν μπορείς να μην μιλήσεις και για την έξυπνη πόλη των Αθηναίων και όχι των Τρικαλινών. Δημιουργήθηκαν κάποιες υποδομές  που όμως αποτελούν μέρος προγραμμάτων ή ερευνών με μία πιλοτική εφαρμογή, όπου μέσα  από το όνομα που απέκτησαν τα Τρίκαλα, κάποιοι άλλοι μπορούν να εφαρμόσουν, π.χ. Δήμοι της Ελλάδος, αφού τις αγοράσουν. Πεδίο λαμπρό. Αποτελούμε λοιπόν την πόλη των δοκιμών και όχι των εφαρμογών. Δεν μηδενίζω βέβαια την προσπάθεια της e-trikala, η οποία εργάζεται συλλογικά στοχευμένα και  μέσω προγραμμάτων, δημιουργεί δυνατότητες, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτικές αποφάσεις, που δεν εφαρμόζουμε για τους Τρικαλινούς και τις πουλάμε στους ξένους.  Άρα δεν έχουμε δει ούτε  έξυπνο παρκάρισμα, ούτε πιστοποιητικά να έρχονται στο σπίτι, ούτε έξυπνο φωτισμό, ούτε έξυπνη «Δημοτική Αρχή».

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτετε ως συνδυασμός;

Βασικό μέλημά μας ως σχέδιο του Δημοτικού Συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία για τους Πολίτες», είναι πρωτίστως η δημιουργία σωστών πρακτικών που θα δώσουν καλύτερη ποιότητα ζωής και δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε την εξωστρέφεια. Δημιουργούμε νέους χώρους στάθμευσης σε χώρους που δεν έχουν αξιοποιηθεί. Ενεργοποιούμε διαφορετικά τα δημοτικά parking δίνοντας κίνητρα στους εμπόρους. Θέτουμε σε εφαρμογή ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης δημιουργώντας δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στους κατοίκους και σύστημα στάθμευσης επισκεπτών περιορισμένου χρόνου, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής. Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας του Αστικού ΚTEΛ (αποφάσεις που έχουν ληφθεί και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο).  Αναδεικνύουμε λοιπόν τη γειτονιά, πράγμα που διακηρύξαμε και το 2014, δημιουργώντας τον θεσμό της ανθρώπινης επικοινωνίας της γειτονιάς, για να εντοπίζουμε τα προβλήματα και να κάνουμε άμεσα παρεμβάσεις. Παράλληλα το ίδιο πράττουμε και στα χωριά των Τρικάλων για να αλλάξουμε την καθημερινότητα και να φροντίσουμε τους χώρους. Πιο καθαρούς, πιο καλαίσθητους, πιο φιλόξενους. Χρησιμοποιούμε τις τεράστιες τεχνολογικές προκλήσεις για να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών, δημιουργώντας πραγματικά έξυπνες λύσεις για τη ζωή μας. Φροντίζουμε για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής για αυτό παρακολουθούμε το σχέδιο ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) και δημιουργούμε χώρους πρασίνου σχεδιάζοντας την πόλη με κανόνες βιοκλιματικούς. Φροντίζουμε για την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης χρησιμοποιώντας τον έξυπνο φωτισμό led, τόσο στην πόλη, όσο και στην ύπαιθρο. Ενεργοποιούμε τις ενεργειακές κοινότητες, εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτών, δημιουργώντας κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα. Αλλάζουμε τη ζωή των μαθητών, δημιουργούμε καλύτερα σχολεία, εφαρμόζουμε μελέτες, θωρακίζουμε αντισεισμικά τα δημόσια κτίρια και τα αναβαθμίζουμε ενεργειακά. Βελτιώνουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και εφαρμόζουμε πρόγραμμα για τις σχολικές αυλές. Δημιουργούμε μεγαλύτερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Παρέχουμε πραγματικές υπηρεσίες στον δημότη μέσω ψηφιακών εφαρμογών. Στηρίζουμε την τοπική αγορά ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, στήνοντας γέφυρες συνεργασίας μέσω επιμελητηρίων και φορέων. Προτείνουμε καινούριο σχέδιο υποδομών, στοχεύοντας στην ύπαρξη προαστιακού και κεντροβαρικού αεροδρομίου, ολοκληρώνοντας της Ε65 και μελετώντας την σιδηροδρομική Εγνατία. Όλα αυτά φυσικά στοχεύουν και στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος σε μία διαδημοτική συνεργασία με τους άλλους Δήμους του Νομού και της Περιφέρειας. Αξιοποιούμε την e-Τrikala συνεχίζοντας το έργο της, με την στόχευση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και εξελίσσοντας τις δράσεις της, όπως ο Μύλος των Ξωτικών. Αλλάζουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα  δίνοντας πραγματικά θέση στο Αρχαίο Ασκληπιείο, στο Φρούριο, στο Μουσείο Ματσόπουλο και Μουσείο Τσιτσάνη, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν αλλάζοντας την οικονομική ροή της πόλης. Αξιοποιούμε την ιαματική πηγή στο Ρίζωμα, προτείνοντας την αλλαγή ονόματος σε «Λουτρόπολη Ριζώματος». Αξιοποιούμε το ποτάμιο σύστημα δίνοντας χώρο στους πολίτες γύρω από τον Ληθαίο και τον Αγιαμονιώτη και τους εντάσσουμε στη ζωή της πόλης. Φροντίζουμε για το πρόβλημα της ρύπανσης του Πηνειού ποταμού. Δημιουργούμε περιβαλλοντική συνείδηση εφαρμόζοντας ανταποδοτικά τέλη στους δημότες με την αξιοποίηση της ανακύκλωσης ( το είχαμε πει και το 2014 και κάποιοι το άκουσαν και το έβαλαν στο πρόγραμμά τους). Αξιοποιώντας την Παλιά Αγορά και δίνοντας σημασία στην αξιοποίηση της Συναγωγής και του Μνημείου Ολοκαυτώματος (άλλωστε ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι πρέπει να ανοίξει) θα αποτελέσουν αξιόλογο τουριστικό προορισμό της Εβραϊκής Κοινότητας. Αλλάζουμε τα Τρίκαλα, αλλά τα αλλάζουμε μαζί με τους πολίτες. Οι αποφάσεις θα είναι των πολιτών και εμείς θα τις εφαρμόσουμε.

«Αισθάνομαι πλέον περισσότερο έτοιμος από την προηγούμενη φορά για την διεκδίκηση του Δήμου Τρικκαίων»

-Δυσκολευτήκατε να κλείσετε το ψηφοδέλτιο;

-Όταν υπηρετείς μέσα από ακομμάτιστες προσπάθειες και ανεξάρτητες παρατάξεις αποτελείς εμπόδιο σε πολιτικές όπου υπερισχύουν τα κόμματα και οι σκοπιμότητες. Όπως και το 2014, μας πολέμησαν με τρόπους ανάξιους και μέχρι τελευταία στιγμή έβαζαν τρικλοποδιές. Σταθήκαμε όμως όρθιοι και συνεχίζουμε να υπάρχουμε και θα υπάρχουμε και στο μέλλον, γιατί αγαπάμε την πόλη μας και τιμούμε τους συμπολίτες μας.

-Σε αυτές τις εκλογές συμπορεύεστε με τον κ. Πολυμερόπουλο που προέρχεται από την ομάδα του κ. Παπαστεργίου. Είναι από τα δυνατά σας χαρτιά;

-Είναι μία απάντηση που πρωτίστως θα τη δώσει ο Τρικαλινός Λαός με την ψήφο του στον κύριο Πολυμερόπουλο. Πέρα από την αυτοδιοικητική εμπειρία του, δέκα επτά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέρα από το ότι με τίμησε με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο, αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ο ακέραιος χαρακτήρας του, ο ξεκάθαρος λόγος του και η αγάπη του για τα κοινά, υπηρετώντας την πόλη και τους Τρικαλινούς Πολίτες. Νομίζω πως με τέτοιους ανθρώπους μπορείς να πας μόνο μπροστά και να πετύχεις τους στόχους σου. Παρόλα αυτά, κάθε ένας που συμμετέχει στη δική μας προσπάθεια είτε είναι στην πρώτη γραμμή, είτε όχι, έχει ένα ξεχωριστό ρόλο που εγώ προσωπικά σέβομαι.

-Το πολιτικό σύστημα αποκλείει ανθρώπους με θέληση, πολλές δυνατότητες και γνώση να συμμετέχουν υπηρετώντας το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

-Είναι φυσικό όταν πολλοί άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν στα κοινά αλλά οι πολιτικές αγκυλώσεις και τα πολιτικά στερεότυπα, καθώς και η απαξίωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής τους αποκλείουν και τους απομακρύνουν, με αποτέλεσμα όλο το πολιτικό σύστημα να στερείται υπηρεσιών σοβαρών, μορφωμένων και καταξιωμένων ανθρώπων που μόνο τους μέλημα είναι η προσφορά. Πιστεύω πως με τον Κλεισθένη αυτά τα τείχη πέφτουν και άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων  θα βρεθούν σε κοινό πεδίο δράσης για το καλό των πόλεων και της Ελλάδας.

-Προέρχεστε από τους κόλπους της Ν.Δ. Νιώθετε ότι δεν σας στήριξε το κόμμα;

-Πιστεύω πως η ερώτηση είναι ρητορική, κρινόμαστε από τις πράξεις και όχι από τα λόγια. Υπηρέτησα και υπηρετώ μία παράταξη εγγεγραμμένος σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια με πλήρη πολιτική συνείδηση, άλλωστε οι πολιτικές ρίζες της οικογένειάς μου είναι Κεντροδεξιές. Η αλήθεια όμως είναι πως εμείς δημιουργήσαμε μία αυτοδιοικητική παράταξη που στηρίζεται στη θέληση και τη δύναμη του λαού και όχι των κομμάτων. Οποιαδήποτε άλλη θέση δεν μας εκπροσωπεί. Αν οι πολίτες πιστέψουν σε μας, πιθανόν να πιστέψουν σε μας και τα κόμματα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο για να ολοκληρώσουμε κάτι που ξεκινήσαμε το 2014. Άρα ζητούμε τη στήριξη των πολιτών για αυτό που εκπροσωπούμε και στηρίζουμε.

-Επτά συνδυασμοί διεκδικούν το Δήμο Τρικκαίων. Δεν είναι πολλοί; Εσάς πως σας επηρεάζει αυτό;

Ηταν μια αναμενόμενη έκπληξη να δούμε τόσους Δημοτικούς Συνδυασμούς, για μας όμως ισχύει η αρχή της πολυσυλλεκτικότητας και της δημοκρατίας και όχι της παντοδυναμίας του ενός. Άλλωστε, ικανά στελέχη υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις και πρέπει να αξιοποιούνται με μοναδικό σκοπό το καλό των πολιτών και της πόλης. Εύχομαι στους συναδέλφους μου «καλή επιτυχία» και τουλάχιστον εμάς σαν παράταξη μας ενδιαφέρει η συλλογικότητα, η ενότητα, η συμπόρευση και όχι η προσωπική μας πολιτική παντοδυναμία. Ο Κλεισθένης λοιπόν καθορίζει μια νέα πολιτική εξέλιξη, που προσωπικά πιστεύω θα απελευθερώσει τους πολίτες και θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας.