Γιώργος Ηλιάδης: Η παρέα του Μαξίμου και ειδικά ο κ.Τσιπρας είναι απέναντι στην Επιχειρηματικότητα. Το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Το ΚΙΝ.ΑΛ. παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα τις θέσεις του για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ο ίδιος σαν μέλος του Τομέα Επιχειρηματικότητας του Κινήματος Αλλαγής σε εμφάνιση του σε τοπικο τηλεοπτικό μέσο αναφερει τις συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάταξη της επιχειρηματικότητας που είναι οι ακόλουθες:
Μείωνουνε τους φορους στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή, με μείωση του συντελεστή φορολογίας από 29% σε 20% μέσα σε 3 χρόνια.
Επαναφέρουμε τους φορολογικούς συντελεστές του ΦΠΑ και της ειδικής φορολογίας στην παραγωγή στο προηγούμενο ύψος της. (ειδικά σε εστίαση, τουρισμό κλπ).
Απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης τους νέους που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα.
Καταργούμε τα τέλος επιτηδεύματος.
Δινουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προτείνοντας για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει μια επιχείρηση για νέες προσλήψεις, να φοροαπαλλάσσεται για 150.
Προχωρούμε σε μια βιώσιμη και οριστική ρύθμιση των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις.
Δημιουργουμε μια «bad bank» με συνεργασία Δημοσίου,τραπεζων, ιδιωτικού τομέα, που θα προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση και εξυγίανση των επιχειρήσεων – οφειλετών που αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Δινουμε Δεύτερη ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους, με την ένταξη των μικρομεσαίων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τη θέσπιση ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Ενεργοποίουμε τους μηχανισμους εποπτείας και ελέγχου του κράτους στην αγορά, προκειμένου να αποκατασταθεί ο υγιής ανταγωνισμός.