Γιώργος Ηλιάδης: Δεν θα συμμετέχω στη διαδικασία που ανακοίνωσε ο κ. Λάππας

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής υποψηφίου που έχει ανακοινώσει η ομάδα Λάππα εξέφρασε ο Γιώργος Ηλιάδης, μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής. Ο ίδιος μιλώντας στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 τόνισε τα ακόλουθα: 

«Την προηγούμενη βδομάδα είχε βγάλει μια ανακοίνωση και είχα πει ό,τι δεν έχω καταθέσει ακόμα υποψηφιότητα για το δήμο Τρικκαίων στην παράταξη στην οποία ανήκω, και ανήκω στο ΚΙΝΑΛ. Δεν έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιος δήμαρχος όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο που έχει σταλεί από τα κεντρικά του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θέλω ερμηνείες τρίτων προσώπων, να βγαίνουν ως είδηση και να μην ισχύουν. Αν αποφάσιζα να κατέλθω υποψήφιος δήμαρχος, τότε πρώτα θα το έλεγα στο Κίνημα Αλλαγής, που είναι και ο πολιτικός χώρος όπου ανήκω, και μετά θα γίνονταν όλες οι άλλες διαδικασίες.

Από εκεί και πέρα, ότι εγώ σε ιδιωτικές συζητήσεις που έκανα εξέφρασα την αγωνία μου και στο δρόμο της εξεύρεσης λύσης για υποψήφιο δήμαρχο, πρότεινα ακόμα και τον εαυτό μου να βγω μπροστά αν δεν υπήρχε άλλη λύση, αυτό δεν σημαίνει και αυτομάτως πως έχω θέσει και υποψηφιότητα. Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και επειδή έβλεπα να δημιουργείται ένα αδιέξοδο στο συνδυασμό του κ. Λάππα για να κατέλθει κάποιος υποψήφιος δήμαρχος από την ομάδα τους, και για αυτό είπα – στις ιδιωτικές συναντήσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα- αν είναι θέτω και τον εαυτό μου.

Ποτέ εγώ δεν έβαλα τον εαυτό μου να μπω σε μια μυστική ψηφοφορία με κάποιον άλλο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δήμο Τρικκαίων, ούτε έβαλα ποτέ τον εαυτό μου σε κάποια πιθανή δημοσκόπηση, ούτε επίσης να με κρίνουν άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους.  Η παράταξη του κ. Λάππα έχει την 5μελή της επιτροπή που διερευνούσε τυχόν υποψηφιότητες και εγώ ποτέ δεν έθεσα σ’ αυτή τον εαυτό μου για υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων. Το ενδιαφέρον μου και αγωνία μου για εξεύρεσης λύσης στην αναζήτηση υποψηφίου, δεν αντιστοιχεί επ’ ουδενί και με δική μου εκδήλωση υποψηφιότητας.

Εφόσον πλέον υπάρχει το ενδιαφέρον υποψηφιότητας από τον κ. Κων/νο Κρεμμύδα, αυτομάτως δεν έχουμε αδιέξοδο και η διαδικασία του κ. Λάππα ας προχωρήσει ως έχει. Αν ήθελα να θέσω υποψηφιότητα, θα το έκανα στη συγκέντρωση που είχε κάνει η τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ το προπερασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο της πόλης. Και στόμα έχω και μιλιά έχω, αν ήταν θα το έλεγα ευθέως εκεί. Απλά έχω μάθει να μιλάω όταν είμαι σίγουρος για αυτό που έχω αποφασίσει να πω. Στην παρούσα φάση παρερμηνεύτηκε το ενδιαφέρον μου για εξεύρεση λύση στο δήμο Τρικκαίων και θεωρήθηκε ότι κατεβαίνω και εγώ από την παράταξη του κ. Λάππα. Εφόσον υπάρχει Κ. Κρεμμύδας, δεν υπάρχει Ηλιάδης για να δημιουργείται και δίλλημα. Δεν θα πάω την άλλη Πέμπτη, γιατί δεν υπάρχει και λόγος να πάω. Είναι μια ολομέλεια της δημοτικής παράταξης του κ. Λάππα και μέλος αυτής της παράταξης της δεν είμαι.

Είναι ένα άλλο κομμάτι τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ με το δήμο Τρικκαίων. Δεν έχουν γίνει λεπτομερής συζητήσεις και αν ισχύουν  προϋποθέσεις για να γίνει κάποια κίνηση από τον πολιτικό μας φορέα, ούτε όμως είμαι της άποψης ότι ο χώρος μας πρέπει να κατέβει διασπαστικά.

Από τη στιγμή που η 5μελής επιτροπή του κ. Λάππα έχει στα χέρια της την υποψηφιότητα, το ενδιαφέρον του κ. Κρεμμύδα, νομίζω πως θα πρέπει να προχωρήσουν με αυτή. Εγώ δεν θα συμμετέχω στη διαδικασία που ανακοίνωσε ο κ. Λάππας ότι θα γίνει την άλλη Πέμπτη στο Μουσείο Τσιτσάνη. Και σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία με τον κ. Κρεμμύδα, που θεωρώ εξαιρετική επιλογή, να συζητήσουμε. Εγώ έχω θέσει το ενδιαφέρον μου στο ΚΙΝΑΛ για υποψήφιος βουλευτής και η Κεντρική Επιτροπή το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει και κάποια ονόματα.

Αν όμως ποτέ θελήσω να κατέβω για υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, έχω παράταξη, θα απευθυνθώ στο ΚΙΝΑΛ και θα αποφασιστεί βάσει διαδικασιών και διεργασιών, αν μια υποψηφιότητα Ηλιάδη, είναι ικανή. Αν το αποφασίσω θα το μάθουν όλοι από εμένα, από δημόσια παρέμβασή μου. Δεν την έχω αποκλείσει την περίπτωση του δήμου Τρικκαίων αλλά ξεκαθαρίζω ότι δεν θα συμμετέχω εγώ ο Γιώργος Ηλιάδης στις διαδικασίες της άλλη Πέμπτης που έχει δρομολογήσει ο κ. Λάππας.

Ο δήμος Τρικκαίων είναι ένας χώρος που μ’ ενδιαφέρει. Έχω μεγαλώσει στα Τρίκαλα, ζω στα  Τρίκαλα, δραστηριοποιούμαι σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους στα Τρίκαλα κι έχω εικόνα για τα δημοτικά δρώμενα της πόλης μου. Και αν αποφασιστεί να πάω στο δήμο Τρικκαίων, σίγουρα θα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που θα υποστηρίξουν την κίνηση αυτή, και θα είναι άνθρωποι που θα έχουν και εμπειρία και όρεξη να προσφέρουν. Δεν απέκλεισα τίποτα, ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα που παρερμηνεύτηκαν και θα περιμένω να δω  από το ΚΙΝΑΛ τις συνθήκες, τις διεργασίες που  υπάρχουν και τις προϋποθέσεις.