Γιώργος Αλεξίου: Ένας Τρικαλινός, από την Παναγία, από τους πιο παλιούς μεσίτες στην Αστόρια

Ενας από τους πιο παλιούς μεσίτες στην Αστόρια, ο Γιώργος Αλεξίου, γεννήθηκε στην Παναγία Τρικάλων και με την Παναγία, μικρό χάρτινο εικόνισμα, στο παντελονάκι του ξεκίνησε μόνος του στα 12 1/2 χρόνια του να πάει στην Αθήνα να δουλέψει μικροπωλητής, πουλώντας κουλούρια και ζώντας σε ένα δωμάτιο στριμωγμένος μαζί με άλλα «πατριωτάκια» του, σε μια από τις πιο ρομαντικές γειτονιές της Αθήνας τότε, τα Εξάρχεια, στην οδό Αραχώβης 59.Ο Γιώργος Αλεξίου ανήκει στην γενιά αυτή των ανθρώπων, που είχαν ισχυρή θέληση, πείσμα για ζωή και δεν σταμάτησαν ποτέ να ψάχνουν καινούργιους δρόμους, για να διοχετεύσουν την δημιουργικότητά τους. Στην Αθήνα τελείωσε το νυχτερινό Γυμνάσιο, πήγε στο Στρατό και γυρνώντας τελείωσε και μια Ανωτέρα Σχολή Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, αφού είχε αρχίσει να προσανατολίζεται να γίνει «διευθυντής σε ξενοδοχείο» και να φύγει κάποια στιγμή να πάει στην Αμερική να βρει τον αδελφό του.

Αντί αυτού βρέθηκε σε εργοστάσιο στη Γερμανία για 4 χρόνια να φτιάχνει καλοριφέρ και να μαθαίνει Γερμανικά, μετά στην Αγγλία για δυο χρόνια να δουλεύει σε διάφορα εστιατόρια, με τελευταίο το «Savoy Hotel», όπου είχε την τύχη να σερβίρει όλη την λονδρέζικη αφρόκρεμα και η ευρωπαϊκή περιπέτειά του κατέληξε στο Παρίσι, όπου απλά «πέρασε καλά και έμαθε και Γαλλικά».

Το 1972 ήρθε στην Αμερική και άρχισε να δουλεύει στα ξενοδοχεία έχοντας αποκτήσει μια αξιόλογη εμπειρία. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μεσιτεία το 1976 και το 1981 άνοιξε το δικό του γραφείο, το οποίο έχει μέχρι σήμερα.

«Τότε τα σπίτια ήταν φτηνά και τα μεροκάματα δεν ήταν άσχημα. Αγόραζες σπίτι με σαράντα πενήντα και εξήντα χιλιάδες. Η Αστόρια είχε αγοραστεί από μάγειρες, ελαιοχρωματιστές, σερβιτόρους, οικοδόμους και χτίστες. Τα σπίτια σήμερα κοστίζουν εφτακόσιες και οκτακόσιες χιλιάδες και πάνω από εκατομμύριο δολάρια και οι αγοραστές είναι Κινέζοι, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ελληνες. Τα ενοίκια έχουν ανέβει στα ύψη και η Αστόρια έχει γεμίσει με νέους ανθρώπους που πληρώνουν εδώ τα μισά από αυτά που θα πλήρωναν στο Μανχάταν. Αυτό που θέλω να πω, για να τελειώνω, γιατί όλοι τα ξέρουμε και λέμε τα ίδια και τα ίδια, είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που με ευγνωμονούν και άλλοι που με βλέπουν σήμερα και μου λένε ‘γιατί δεν μου έσπαγες το κεφάλι τότε να το αγοράσω;’».

Αν ακολουθούσαν την ιδιαίτερα οικεία προτροπή αυτού του προφήτη μεσίτη «Σκάσε και Αγόρασε», τώρα πολλοί Ελληνες θα είχαν εξασφαλίσει ένα ακίνητο με μέλλον.

Alexiou Realty NY
3123 23 Ave, Queens NY
tel. (718)204-0101

πηγή: ekirikas.com