Γίγαντες φούρνου με σπανάκι

Υλικά:

  • 500 γρ γίγαντες
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (ή φρέσκα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τους γίγαντες που έχετε αφήσει να φουσκώσουν σε νερό όλη νύχτα – 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή τουλάχιστον μία ώρα σε κανονική κατσαρόλα με το σκόρδο και το καρότο.
  2. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει το σπανάκι (ή ξεπαγώσει, εάν πρόκειται για κατεψυγμένο) και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρίγανη και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνετε να βράσουν λίγο όλα μαζί.
  3. ‘Οταν ετοιμαστούν οι γίγαντες τους ρίχνετε σε ένα ταψί, ρίχνετε από πάνω και το σπανάκι, ανακατεύετε αν θέλετε και με λίγο ακόμα λάδι και το βάζετε στο φόυρνο για καμία ακόμα ώρα.
  4. Πολύ ωραίο είναι να βάλετε κανένα εικοσάλεπτο πριν γίνει το φαγητό λίγη τριμμένη φέτα από πάνω και ξανά στο φούρνο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγές μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.