Γιατί τα παιδιά είναι πιο άτακτα μπροστά στη μαμά;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα περισσότερα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα όταν είναι οι μητέρες τους μπροστά; Η blogger και μητέρα Kate Baltrotsky του μπορεί να έχει πραγματικά καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό.

«Ήταν ήσυχα όλη μέρα μαζί μου, αλλά με το που σε είδαν, τα ‘χασαν, Kate! Δεν καταλαβαίνω!» Λέει ο σύζυγός μου σε τακτική βάση.

Τις προάλλες διάβασα ένα αστείο άρθρο με τίτλο «Μελέτη: Τα παιδιά είναι 800% χειρότερα όταν οι μητέρες τους βρίσκονται στον ίδιο χώρο». Όταν διάβασα τον τίτλο, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι ήταν μια ψεύτικη μελέτη. Παρά το γεγονός ότι το άρθρο ήταν ψεύτικο, η ιδέα είναι ΑΛΗΘΙΝΗ! Τα παιδιά είναι όντως χειρότερα όταν βρίσκονται γύρω από τις μητέρες τους… αλλά γιατί;;;

Γιατί εσύ, μαμά, είσαι ο ασφαλής τους τόπος. Είστε ο τόπος όπου μπορούν να έρθουν με όλα τα προβλήματά τους. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο. . . Λοιπόν, ποιος άλλος μπορεί; ΕΣΥ, αγαπητή μαμά, είσαι μια αποκομιδή σκουπιδιών από δυσάρεστα συναισθήματα και συναισθήματα. Εάν ένα παιδί τα κρατάει μέσα του όλη την ημέρα, σε μια δυσάρεστη κατάσταση, τότε, με το που σε βλέπουν, ξέρουν ότι είναι καιρός να τα αφήσουν τελικά να φύγουν.

Αυτό σημαίνει να αφήνουν τα πάντα ελεύθερα να φεύγουν μακριά τους… με κλάματα… φωνές… κάνοντας τον κόσμο άνω κάτω. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να ασχοληθείτε όταν επιστρέψετε στο σπίτι, κουρασμένες από τη δουλειά. Αλλά αυτό είναι αυτό που εμείς, ως μητέρες, παίρνουμε: η απροσδόκητη έκφραση μιας ωμής συναισθηματικής απελευθέρωσης, ένα χαστούκι στο πρόσωπό μας τη στιγμή που μπαίνουμε, από την πόρτα.

Δεν έχετε κακομάθει τα παιδιά σας αν σάς «υποδέχονται» με φωνές  και ουρλιαχτά. Όχι! Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας το πει αυτό.

Αντίθετα, έχετε δημιουργήσει ένα χώρο αρκετά ασφαλές όπου το παιδί σας έχει την άδεια να συμπεριφέρεται φυσικά, ελεύθερα. Και, παρεμπιπτόντως. . . Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σημαντικό για τα παιδιά να συμπεριφέρονται φυσικά και να εκφράζουν τα αισθήματα, τα συναισθήματά τους και τις σωματικές τους λειτουργίες.

Όταν μεγαλώνουν, θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πολύ λειτουργική συναισθηματική νοημοσύνη και έκφραση του σώματος, σωστά;

Έτσι, λοιπόν, πάρτε το ως καλό σημάδι.

Τα παιδιά σας αρχίζουν να μιλούν τη γλώσσα, να κλαίνε, να απελευθερώνονται και να προσκολλώνται σε σας όταν περνάτε την πόρτα; Πάρτε το ως σημάδι ότι σας αγαπούν και απλά να ξέρετε ότι σας στέλνω πολλή αγάπη την επόμενη φορά που θα συμβεί, γιατί ξέρω… Ω, ναι! Έχετε κερδίσει έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Και τα παιδιά σας έχουν πολλή αγάπη μέσα τους!

Μετάφραση κειμένου για το Babyradio: Σοφία Τελιάκη

πηγή :http://babyradio.gr/goneis/giati-ta-pedia-ine-pio-atakta-brosta-sti-mama/