Γιατί πρέπει να τρώμε τις μπανάνες όταν είναι κατακίτρινες και όχι πράσινες;

Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα και την τρώμε, τόσο περισσότερα είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό μας. Ιάπωνες επιστήμονες μάλιστα προτείνουν πως η ιδανικότερη μπανάνα προς βρώση, είναι όχι μόνο η κίτρινη αλλά η εξαιρετικά ώριμη, που αρχίζει ήδη να μαυρίζει. Οι ώριμες μπανάνες έχουν μια ουσία η οποία ουσιαστικά νεκρώνει τους όγκους. Είναι η ίδια ουσία που εκκρίνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ονομάζεται παράγοντας νέκρωσης των όγκων (TNF).

Οι σκούρες κηλίδες που έχει μια ώριμη μπανάνα, είναι περιοχές στις οποίες περιέχονται και οι περισσότερες ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Με άλλα λόγια όσο περισσότερες ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο το καλύτερο για την υγεία μας. Μάλιστα τις ώριμες μπανάνες το πεπτικό σύστημα μπορεί και τις απορροφά καλύτερα από τις πράσινες άγουρες μπανάνες.

Η μπανάνα επίσης είναι πρωταθλήτρια σε σχέση με άλλα φρούτα στις αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι Ιάπωνες επιστήμονες εξέτασαν σταφύλια, μήλα, καρπούζια, αχλάδια και ανανά, και διαπίστωσαν πως η μπανάνα έχει τις ισχυρότερες αντικαρκινικές ιδιότητες.

πηγή : babyradio.gr