Γιατί ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος!-Επιτυχημένη η ημερίδα που διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Η πρόληψη σώζει ζωές και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία του. Γιατί ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος! Αυτό το σπουδαίο μήνυμα ζωής έλαβαν δεκάδες γυναίκες αλλά κι άνδρες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου.Η ημερίδα που είχε θέμα «Η σύγχρονη γυναίκα και ο καρκίνος του μαστού: πρόληψη, αντιμετώπιση, θεραπεία» πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από Τρικαλινούς (γυναίκες στο μεγαλύτερο μέρος τους) οι οποίοι προσήλθαν για να ενημερωθούν σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Εισηγήσεις

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η Dr. Μ. Καναρά, Επιμελήτρια Α’ Χειρουργικής του Γ.Ν. Τρικάλων, Χειρουργός Μαστού ενημέρωσε το κοινό για τα σύγχρονα δεδομένα στην αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού αναφέρθηκε η Θ. Νακοπούλου, Επιμελήτρια Α΄Ακτινοδιαγνωστικής του Γ.Ν. Τρικάλων, ενώ η Ι. Καραχάλιου, Επιμελήτρια Β’ Ψυχιατρικής του Γ.Ν. Τρικάλων εστίασε στην ψυχολογική στήριξη στη γυναίκα με καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση συντόνισε η Dr. Σ. Ντούβλη, Διευθύντρια, Υπεύθυνη του Αναισθησιολοικού Τμήματος του Ιατρείου Πόνου.

Ερωτήσεις

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το κοινό δεν ήταν αμέτοχο στην όλη διαδικασία αλλά έλαβε μέρος με πολλές ερωτήσεις που απεύθυνε προς τις ομιλήτριες. Δεκάδες ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν κι έλαβαν απαντήσεις.