Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου: οι 4 πιο συχνές αιτίες

Θέλω μακριά μαλλιά τώρα! Αν αυτή είναι η φράση που σκέφτεστε σχεδόν καθημερινά, ώρα να κάνετε πράξη το στόχο σας. Ονειρεύεστε μακριά υγιή μαλλιά γρήγορα αλλά αυτό δεν γίνεται τόσο εύκολα όσο θα θέλατε. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που επιβραδύνουν την ανάπτυξη της τρίχας. Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου; Ας δούμε τις πιο συχνές αιτίες παρακάτω:

1. Μακραίνουν τα μαλλιά με το λούσιμο; Σίγουρα όχι με το συχνό λούσιμο Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το συχνό λούσιμο δεν ευνοεί την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα μαλλιά είναι πιο δυνατά και μακραίνουν γρηγορότερα όταν τα λούζετε λιγότερο συχνά. Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών προκαλεί ξηρότητα στην κεφαλή, ενώ η χρήση μεγάλης ποσότητας σαμπουάν μπορεί να κάνει τα μαλλιά ακόμα πιο λιπαρά. Η ιδανική λύση; Να λούζεστε πιο αραιά μέσα στην εβδομάδα με ειδικά σαμπουάν ενδυνάμωσης και θρέψης. Αν λούζεστε κάθε μέρα, προσπαθήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα. Αν πάλι λούζεστε 3 φορές την εβδομάδα, μπορείτε να το μειώσετε σε 2. Ίσως όλο αυτό μοιάζει βουνό, αλλά αν προσθέσετε τη χρήση dry shampoo στο πρόγραμμα σας θα δείτε πόσο πιο εύκολη θα γίνει η προσπάθεια να μακρύνεται τα μαλλιά σας!

2. Λιγότερο styling αν θέλετε μακριά μαλλιά Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου; Γιατί χρησιμοποιείτε πολύ συχνά πιστολάκι/μασιά/ισιωτικό. Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μακραίνουν τα μαλλιά είναι οι κατεστραμμένες άκρες και η ψαλίδα. Επιλέγοντας να χρησιμοποιείτε λιγότερη θερμότητα στο styling, τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Βάλτε απλούς κανόνες όπως να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά το Σαββατοκύριακο που έχετε λίγο παραπάνω χρόνο ή να μειώνετε τη θερμοκρασία στο ισιωτικό μαλλιών και ας παίρνει παραπάνω χρόνο το ίσιωμα των μαλλιών.

3. Βελτιώστε τη διατροφή σας Για πυκνά και μακριά μαλλιά προσθέστε στο πιάτο σας πράσινα φυλλώδη λαχανικά, superfoods, ξηρούς καρπούς, ψάρια, πρωτεΐνη και βιταμίνες. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για δυνατά και μακριά μαλλιά! Όσο και αν περιποιείστε τα μαλλιά σας, η σωστή διατροφή είναι εξίσου σημαντική.

4. Αποφύγετε τα λαστιχάκια Γνωρίζατε πως πιάνοντας τα μαλλιά σας αλογοουρά και κότσο με σφιχτά λαστιχάκια προκαλείτε προβλήματα στην υγεία της τρίχας; Ναι, είναι αλήθεια! Τα λαστιχάκια σπάνε την τρίχα και αποδυναμώνουν τη ρίζα της, σταματώντας την υγιή ανάπτυξη της. Αν θέλετε μακριά μαλλιά πιο γρήγορα, αντικαταστήστε τα λαστιχάκια με κλάμερς, clips, κορδέλες και στέκες.

Πηγή://fashionfull.gr & https://omorfoskosmosbeautifulworld2016.blogspot.com/2018/08/4_24.html