TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Γιατί δεν είναι τόσο κακό να τρώμε μία μπάλα παγωτό, ακόμα και κάθε βράδυ

Απρ 11, 2024
in Διατροφή
Γιατί δεν είναι τόσο κακό να τρώμε μία μπάλα παγωτό, ακόμα και κάθε βράδυ
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι γνωστό ότι το παγωτό περιέχει ζάχαρη και κορεσμένα λίπη.

Το συνιστώμενο ημερήσιο όριο πρόσληψης πρόσθετης ζάχαρης από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δεν υπερβαίνει τα 36 γραμμάρια για τους άνδρες και τα 25 γραμμάρια για τις γυναίκες. Όσον αφορά τα κορεσμένα λιπαρά, η AHA συνιστά όχι περισσότερα από 13 γραμμάρια την ημέρα για κάποιον που ακολουθεί μία δίαιτα 2.000 θερμίδων την ημέρα. Έτσι, μια μερίδα παγωτού καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη όλης της ημέρας.

Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να βγάλετε εντελώς το παγωτό από τη διατροφή σας. Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Edwina Clark λέει ότι ενώ είναι αλήθεια ότι το παγωτό είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη, μπορεί ωστόσο να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής και μάλιστα μπορεί να καταναλώνεται σε καθημερινή βάση. Στην πραγματικότητα, έχει κάποια οφέλη για την υγεία.

Τα μέταλλα και οι βιταμίνες που περιέχει το παγωτό

«Μία μπάλα παγωτό κάθε βράδυ στο πλαίσιο μιας κατά τα άλλα υγιεινής διατροφής είναι απίθανο να καταστρέψει την υγεία σας», είπε. «Επιπλέον, το παγωτό είναι πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και Β12 και συχνά προσφέρει απόλαυση και νοσταλγία, που είναι σημαντικές λειτουργίες του φαγητού», πρόσθεσε η Clark.

«Η πρωτεΐνη και το λίπος που βρίσκονται στο παγωτό μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης», διευκρίνισε η διαιτολόγος Maggie Michalczyk. «Παίρνετε επίσης λίγη πρωτεΐνη και ασβέστιο όταν τρώτε παγωτό», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, μία άλλη διαιτολόγος, η Tamar Samuels σημείωσε ότι το γάλα και η κρέμα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α, μιας απαραίτητης θρεπτικής ουσίας για την προαγωγή της υγείας των ματιών και την υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

«Αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν επίσης χολίνη, η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στην πρώιμη ανάπτυξη του εγκεφάλου και στον μεταβολισμό», είπε. «Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά του παγωτού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένο κορεσμό σε σύγκριση με άλλα επιδόρπια που είναι κυρίως πλούσια σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες», πρόσθεσε.

Πρόσφατη έρευνα δείχνει επίσης ότι παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λιπαρά, η κατανάλωση γαλακτοκομικών τροφίμων με πλήρες γάλα δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η έρευνα για αυτό το θέμα εξέτασε κυρίως γαλακτοκομικά προϊόντα από πλήρες γάλα, τα οποία θεωρούνται λίγο πιο υγιεινά από το παγωτό, όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι.

Τι ισχύει για το παγωτό που δεν παρασκευάζεται από γάλα

Η Michalczyk τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητα καλύτερο το παγωτό που δεν παρασκευάζεται από γάλα.

«Τα παγωτά που δεν έχουν παρασκευαστεί από γάλα εξακολουθούν να έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά», είπε. «Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πολλά πρόσθετα συστατικά μπορούν να προστεθούν σε αυτού του είδους τα παγωτά για να ενισχύσουν τη γεύση του. Ορισμένα μπορεί να περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά, αλκοόλες ζάχαρης, συντηρητικά, πηκτικά και άλλα πρόσθετα», υπογράμμισε.

Η Clark σημείωσε ότι η θρεπτική σύνθεση των μη γαλακτοκομικών επιδορπίων ποικίλλει ανάλογα με τη βάση παρασκευής. «Η βάση μπορεί να είναι τα αμύγδαλα, τα κάσιους, η σόγια, η βρώμη ή το γάλα καρύδας», είπε. «Παρόμοια με το παγωτό, τα κατεψυγμένα επιδόρπια χωρίς γάλα έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και ζάχαρη, γεγονός που τα καθιστά περισσότερο απολαυστικά αλλά χωρίς ουσιαστική διατροφική βάση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/toso-kako-na-trome-mia-mpala-pagoto-akoma-vrady/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε
Διατροφή

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε

Απρ 25, 2025
Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας
Διατροφή

Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας

Απρ 24, 2025
Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του
Διατροφή

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του

Απρ 23, 2025
Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε
Διατροφή

Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Απρ 22, 2025
Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό
Διατροφή

Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Απρ 21, 2025
3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;
Διατροφή

3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;

Απρ 20, 2025
Next Post
Peach Fuzz: Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να φορέσεις το χρώμα της Pantone για το 2024

Peach Fuzz: Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να φορέσεις το χρώμα της Pantone για το 2024

Monde Selection 2024: “Μαγνήτης” βραβείων τα “ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ” των αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ!

Monde Selection 2024: “Μαγνήτης” βραβείων τα “ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ” των αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd