Γιαπράκια

Γιαπράκια το φαγητό μας σήμερα…

 

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμικτο

1ποτηρι του νερού ρύζι Καρολίνα

2 ποτήρια ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

σάλτσα ντομάτας δικιά μου

3 κουταλιές σούπας πουμαρο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

πιπέρι

μοσχοπίπερο,

ρίγανι

πιπέρι κόκκινο γλυκό,

ξυνο λεμόνι

φύλλα δάφνης

κόκκους πιπέρι

1 λάχανο

Εκτέλεση

Ζεμάτισα το λάχανο, αφερεσα τα σκληρά και τα έστρωσα στην κατσαρόλα.  Έβαλα φύλλα δάφνης και κόκκους πιπέρι. Σωταρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, πρόσθεσα τις σάλτσες και στη συνέχεια τον κιμά.  Τα άφησα στο τηγάνι για λίγο το έβγαλα από το μάτι, πρόσθεσα τα μπαχαρικά και το ρύζι και τύλιξα. Στο πάνω μέρος έστρωσα πάλι φυλλα έριξα λίγο ελαιόλαδο, νερο, κόκκινο πιπέρι, ξινό λεμόνι  και τα έβαλα να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.