Γιάννης Βρούτσης από τα Τρίκαλα: Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019

Ο Τομεάρχης  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Κυκλάδων  της ΝΔ ήταν κεντρικός ομιλητής ημερίδας της ΝΟΔΕ Με κεντρικό ομιλητή τον Τομεάρχη  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Κυκλάδων  της ΝΔ Γιάννη Βρούτση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ημερίδα της ΝΟΔΕ Τρικάλων  με θέμα: «ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο GALLERY ART (ΚΤΕΛ) και την παρακολούθησαν στελέχη και φίλοι του κόμματος, επιχειρηματίες κι εκπρόσωποι φορέων. Ένα από τα κεντρική μηνύματα της ημερίδας ήταν η ενότητα και η συστράτευση ενώπιον των εκλογών που θα αποτελέσουν μία δύσκολη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημάνθηκε.

Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 αναπόφευκτα και για αυτό θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για αυτή την μάχη «που ξεπερνά τα όρια του κόμματος και είναι κατεξοχήν μία μάχη εθνική».

«Η ευθύνη για τη Ν.Δ. είναι μία και μοναδική, η Ελλάδα δεν έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά της. Ζήσαμε το λαϊκισμό, τη δημαγωγία, του αγανακτισμένους του ΣΥΡΙΖΑ, την κρίση της Δημοκρατίας και η απάντηση από τη ΝΔ είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα καλύτερο μέλλον και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει μία Κυβέρνηση που θα λέει την αλήθεια και θα συζητάει υπεύθυνα με τους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να νιώθουν περήφανοι που ανήκουν στη ΝΔ διότι είναι μία παράταξη αξιών, εθνικών προκλήσεων, που έδωσε τη μάχη και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. «Υπηρέτησε αρχές, αξίες δικαιωμένες στην πορεία των ετών. Γεννήθηκε για να υπηρετήσει τον άνθρωπο. Αυτή η παράταξη ήταν που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, έφερε στην Ελλάδα κι έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η παράταξη αυτή δοκιμάστηκε την προηγούμενη περίοδο και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η απάντηση γιατί είμαστε περήφανοι που είμαστε ΝΔ.» τόνισε και συμπλήρωσε «Παρά τις πολιτικές αλλαγές αυτή η παράταξη παραμένει πρωταγωνιστής και θα είναι και πάλι Κυβέρνηση του 2019. Η ΝΔ έχει ρίζες στην κοινωνία αυθεντικές και ρεαλιστικές, υπεύθυνες, αξιακές. Είναι ο πολιτικός φορέας η ρεαλιστική πολιτική δύναμη που μπορεί να γυρίσει όλους τους δείκτες προς το καλύτερο, χωρίς να τάζουμε θαύματα, χωρίς να λέμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Όπως επισήμανε «Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία έταζε λαγούς με πετραχήλια κι από την άλλη έφερε μνημόνια που δεν χρειαζόταν και ήταν μάταια κι άδικα για τον κόσμο, γιατί στο τέλος του 2014 είχαμε φτάσει σε ένα σημείο την οικονομία με τις θυσίες του κόσμου και με πολιτικό κόστος να ισορροπήσουμε  την οικονομία και να είμαστε λίγο πριν την έξοδο οριστικά από τα μνημόνια και τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις.

Εμείς πιστεύουμε σε ένα μοντέλο το οποίο θέλει την οικονομία ελεύθερη, να επιβραβεύει τη δημιουργικότητα, να δίνει ευκαιρίες, να μειώσουμε τους φόρους, που αποτελούν σήμερα την τροχοπέδη και είναι συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την αρνητική πορεία της οικονομίας πρέπει να τη γυρίσουμε. Μετά τις 21 Αυγούστου, 2 ακριβώς μήνες μετά και η χώρα είναι εκτός αγορών».

Κατά τον κ. Βρούτση θα πρέπει όλοι να βρίσκονται σε εγρήγορση εν όψει των εκλογών. «Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Θα δώσουμε μία δύσκολη μάχη. Είναι ναρκοθετημένη περιοχή. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κόμμα που σήμερα είναι Κυβέρνηση με καθεστωτικά χαρακτηριστικά και τυχοδιωκτική αντίληψη» υπογράμμισε.

Χαιρετισμοί

Τον κ. Βρούτση προλόγισαν η κ. Λασπά και οι κ.κ. Καρδούλας, Ταμήλος, Βλαχογιάννης, Σκρέκας και Τρέλλης, οι οποίοι και παρουσίασαν το έργο του στους παρευρισκόμενους. Όπως αναφέρθηκε ορισμένα από τα προγράμματα που τέθηκαν σε λειτουργία επί υπουργίας του κ. Βρούτση είναι τα ΕΡΓΑΝΗ (Αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, σημαντική μείωση του γραφειοκρατικού και διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας), ΑΡΙΑΔΝΗ (Οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης), ΗΛΙΟΣ (Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων) και ΑΤΛΑΝΤΑΣ (Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας, που έχουν online τη δυνατότητα να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους.