Γιάννης Μανιάτης από τα Τρίκαλα: «Να διαφυλάξουμε την ενότητα»

Στα Τρίκαλα βρέθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και πολίτες και συζήτησε την πρόκληση δημιουργίας του νέου Κινήματος και την υποχρέωση των υποψηφίων αλλά και των μελών ή φίλων της παράταξης για τη «διασφάλιση της ενότητας στην εκλογική διαδικασία αλλά κυρίως μετά από αυτή. Επανέλαβε και πάλι τη δέσμευσή του για την παραμονή του στο νέο Κόμμα ανεξάρτητα από τον ποιόν οι πολίτες θα επιλέξουν για Πρόεδρο». Συζητήσαμε και τα θέματα του Αχελώου. «Είναι αδικαιολόγητη η αλλαγή των έργων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ανατρέποντας το εγκεκριμένο διαχειριστικό σχέδιο της λεκάνης της Θεσσαλίας, προτείνοντας ανεφάρμοστο σχέδιο μικρών φραγμάτων για τα οποία δεν υπάρχουν μελέτες αλλά το κυριότερο δεν υπάρχουν και οι αναγκαίοι πόροι. Η διαχείριση του φράγματος της Μεσσαράς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας αυτής της Κυβέρνησης» τόνισε.

Ο κ. Μανιάτης είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας «ΤΥΡΑΣ» και συζήτηση για τα σχέδια ανάπτυξής της και την ενίσχυση της εξαγωγικής προσπάθειας της επιχείρησης. Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ομίλου όπου τον υποδέχθηκε ο Δημήτρης Σαράντης συζητήθηκε  ο καθοριστικός ρόλος που παίζει η ενέργεια στη διαμόρφωση του κόστους της επιχείρησης, με την αξιοποίηση της βιομάζας αλλά και του φυσικού αερίου και τα σχέδια της επιχείρησης σε αυτό τον τομέα. «Η ανταγωνιστικότητα των μεταποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων εξαρτάται και από την πρόσβαση των μονάδων παραγωγής στο φυσικό αέριο κι εξήγησα στη διοίκηση της επιχείρησης τις προσπάθειες μου σε αυτό τον τομέα και τους δρόμους που ανοίξαμε» τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Η επίσκεψη του κ. Μανιάτη στα Τρίκαλα έκλεισε με την επιτυχημένη, από άποψης συμμετοχής, ομιλία του στο Μουσείο Τσιτσάνη στην οποία αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του, το σχεδιασμό για την οργάνωση του νέου Κινήματος, την πρόταση του για την παραγωγή νέου πλούτου για να βγει η χώρα από την κρίση και να γίνει η Παράταξη πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας. «Μοιράστηκα με τις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι παρευρισκόμενοι την αγωνία μας για την επιτυχία της διαδικασίας και συμφωνήσαμε για την ενίσχυση της προσπάθειας για ενημέρωση των πολιτών ώστε να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή» τονίζει.