Γιαννιώτικα πασχαλινά κουλουρια

Υλικά :

1 φυτίνη (400 γρ. λιωμένη)

11 αυγά

450 γρ. ζάχαρη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)

4 βανίλιες

1 φακελάκι αμμωνία

Εκτέλεση :

Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν.  Ρίχνουμε την φυτίνη χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά. Ύστερα λιώνουμε την αμμωνία μέσα στον χυμό και πάνω από την λεκάνη (για να μην μας χυθεί έξω) και το ρίχνουμε στα αυγά. Μετά τις βανίλιες και το ξύσμα και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά.  Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε ελαφρά. Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες και αφού κρυώσει και παγώσει λίγο η ζύμη τα βάζουμε σε κορνέ ή με το χερι και τα πλάθουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.