Για ουρολογικές εξετάσεις πήγε ο… Νικολάκης

Ο Νικολάκης είναι η πιο γνωστή «φυσιογνωμία» των Τρικάλων. Ένα αγόρι που όλοι λατρεύουμε κι αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. Ο λόγος για το μπρούτζινο αγόρι της  λιμνούλας της Κεντρικής Πλατείας. Η αγάπη των κατοίκων για αυτό το αγόρι είναι διάχυτη, για αυτό άλλωστε το αποκαλούν με υποκοριστικό.

Όσο για το πως προέκυψε το όνομά του; Ο «Νικολάκης», το ορειχάλκινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος, κατασκευάστηκε το 1961-1962 από τον γλύπτη Νικόλα. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και κοσμεί τη λιμνούλα με το σιντριβάνι. Στήθηκε εκεί επί δημαρχίας Ι. Μάτη.Αυτό το «σκανταλιάρικο και θρασύτατο» αγόρι που απεικονίζει ένα παιδί που βγάζει νερό  από το στόμα του και ουρεί (χωρίς… ντροπή) στη λιμνούλα δεκαετίες τώρα έχει κλέψει τις καρδιές των Τρικαλινών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης.
Η πλατεία πλέον ανακατασκευάζεται κι ο Νικολάκης πήγε για… εξετάσεις προκειμένου να επιστρέψει ανανεωμένος στην ανανεωμένη πλατεία.
“Αποχαιρετήσαμε προσωρινά το Νικολάκη από την Κεντρική Πλατεία! Το εμβληματικό άγαλμα – σήμα κατατεθέν θα φιλοξενηθεί για μερικούς μήνες στις υπηρεσίες για συντήρηση… ουρολογικές και άλλες εξετάσεις, προκειμένου να ξαναπάρει τη θέση του και πάλι στη νέα Κεντρική Πλατεία” αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Credits Δημήτρης Παπαστεργίου.