Γεύμα για αρχάριους (Ομελέτα της Έφης & σαλάτα με δημητριακά)

Γεύμα για αρχάριους (Ομελέτα της Έφης & σαλάτα με δημητριακά)

Ένα γεύμα που ετοιμάστηκε από το trikalaview.gr και την φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη… για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα … αποτελούμενο από μία εύκολη ομελέτα και μία εύκολη αλλά και ασυνήθιστη σαλάτα….

Ομελέτα της Έφης

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη ομελέτα με αβγά, λουκάνικο, σαλάμι αέρος, φέτα, κρεμμύδι, ελιές,μαίντανό, πράσινη και κόκκινη πιπεριά.  Συνοδεύεται απο τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα με μαρούλι, πιπεριά, ελιές, κρέμα μπαλσάμικο, φέτα και δημητριακά με μέλι (αντί για κρουτόν και την προσθήκη μελιού, που μας αρέσει πολύ).  Η συνταγή θα είναι λεπτομερής, ώστε να βοηθηθούν αρχάριες-οι στην κουζίνα , αλλά και φοιτητές.

ΥΛΙΚΑ για 3 άτομα:
9 αβγά
3 πατάτες
μισή πράσινη πιπεριά γλυκιά
μισή πιπεριά Φλωρίνης
3 λουκάνικα
6 φέτες σαλάμι αέρος
6 ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κρεμμύδι
φέτα
3 κ.σ. γάλα
1 κ..γ αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ..γ ρίγανη
μαίντανό
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μία για κάθε ομελέτα)
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε τηγανίζοντας τις καθαρισμένες, κομμένες ομοιόμορφα και αλατισμένες πατάτες μας, σε όχι πολύ καυτό ελαιόλαδο, ώστε να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, αλλά να μην χάσουν τη “σάρκα” τους κατά το τηγάνισμα. Τις αφήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει ώστε να διατηρηθούν ζεστές.
Σε ένα πιάτο σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι. Ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.  Τώρα χωρίζουμε τα αβγά σε 3 ίσα μέρη, σε 3 διαφορετικά πιάτα, ώστε κάθε ομελέτα να τηγανιστεί ξεχωριστά και να αποκτήσει ένα ωραίο, στρόγγυλο σχήμα.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και τις πιπεριές σε μέτριου μεγέθους κομμάτια.
Τις ελιές τις κόβουμε στη μέση και τη φέτα την τρίβουμε με τα χέρια.
Το σαλάμι σε 3-4 κομμάτια, ενώ το μαίντανό τον πλένουμε και ξεχωρίζουμε μερικά φυλλαράκια, τα οποία θα προσθέσουμε στην ομελέτα αφού τη σερβίρουμε.
Χωρίζουμε και πάλι τα υλικά σε 3 ίσα μέρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη και σοτάρουμε τα υλικά για τα μία ομελέτα. Αυτό θα γίνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αφού έχει λιώσει το βούτυρο ή η μαργαρίνη μας.  Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μία μερίδα αβγών και περιμένουμε να δούμε τα αβγά να ψήνονται.  Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ρηχό πιάτο και το αφήνουμε στο φούρνο μαζί με τις πατάτες.  Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε τις άλλες 2 ομελέτες και σερβίρουμε με έξτρα φέτα και τα φυλλαράκια μαίντανού.

Σαλάτα με δημητριακά 


ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα(για 3 άτομα) :
μαρούλι
μισή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
μισή πράσινη γλυκιά πιπεριά
φέτα
δημητριακά με μέλι
ελιές χωρίς κουκούτσι
φέτα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
κρέμα μπαλσάμικο
(μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα, αγγούρι, κάποιο άλλο τυρί που σας αρέσει, αβγό κ.λ.π.).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας και να τα κόψουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.Τα δημητριακά τα προσθέτουμε τελευταία.γιατί μαλακώνουν γρήγορα όπως τα κρουτόν.

Καλή επιτυχία.

Τις συνταγές μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.