Γερμανία: Το Βερολίνο θα χρηματοδοτήσει ελληνικό πρόγραμμα ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων

Σε συμφωνία η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση από το Βερολίνο ελληνικού προγράμματος ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων, με στόχο την αποτροπή δευτερογενών μετακινήσεων προς άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Βερολίνο.

Όπως ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, η συνάντηση με τον γερμανό υπουργό έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με κατανόηση από την γερμανική πλευρά τόσο των ιδιαίτερων αναγκών των χωρών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ όσο και της σημασίας της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών στην κατανομή των βαρών του μεταναστευτικού.

Η ελληνική πλευρά κατέστησε ακόμη σαφές ότι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της δευτερογενούς μετανάστευσης θα πρέπει να φυλάσσονται αποτελεσματικά τα σύνορα ώστε να μην υπάρχει πρωτογενής μετανάστευση, ενώ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει συμφέρον από τη δευτερογενή μετανάστευση, διότι όσοι φθάνουν στον τελικό τους προορισμό, π.χ. στην Γερμανία, λειτουργούν μετά ως παράδειγμα για όλους τους πρόσφυγες.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

πηγή :https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1217022/germania-to-verolino-tha-xrimatodotisei-elliniko-programma-entaxis-anagnorismenon-prosfygon