TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Θεσσαλία

Γεννηματά από Λάρισα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στο Κίνημα Αλλαγής

Σεπ 4, 2019
in Θεσσαλία
Γεννηματά από Λάρισα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στο Κίνημα Αλλαγής
Share on FacebookShare on Twitter

 

Με ένα απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ξεκίνησε, απόψε την ομιλία της, στη Λάρισα, η Φώφη Γεννηματά, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Φέτος η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στους αγρότες και στις σημερινές προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

«Μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ’ άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.

Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της χώρας.

Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες», ανέφερε και όπως τόνισε η κ. Γεννηματά «είναι η αρχή της γιγάντωσης του χώρου που μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε μια ισχυρή, σύγχρονη, εξωστρεφή χώρα, με αδιαπραγμάτευτη εθνική ανεξαρτησία αλλά και αυτοπεποίθηση στις πολιτικές επαφές της με τον δυτικό κόσμο».

Απάντησε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενη σ΄ όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας: «Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια. Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%.

Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος , τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό.

Κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους. Μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο».

Με αυστηρό τόνο επανέλαβε η κ. Γεννηματά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και δεν μπαίνει ταφόπλακα κάνοντας σαφή αναφορά στη διαχείριση του χρέους του γιατί όπως είπε, «δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια».

Επίσης κατέστησε σαφές ότι ο σύγχρονος πολιτικός φορέας που εκφράζει τον προοδευτικό χώρο είναι το Κίνημα Αλλαγής.

«Σε κάθε περίπτωση καθιστώ για μια ακόμα φορά σαφές πως όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας.

Μόλις πριν από 5 μήνες. 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Πέταξε το γάντι σ΄ όσους την αμφισβητούν καλώντας τους να το θέσουν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ. «Κανείς δεν θα «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις.

Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης. Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής , υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ασκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τη «περίφημη κυβερνώσα αριστερά που δοκιμάστηκε και απέτυχε» και για «πολιτικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πασπαλισμένο με λίγη αστερόσκονη Παπανδρεϊσμού από κακέκτυπο μιμητισμό του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε επιτέλους στην αντιπολίτευση.

Υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων δημοκρατών, των Ελλήνων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, όσοι πιστεύουν ότι μια επανατοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωσή του στην κεντροαριστερά, θα είναι το όχημα επανόδου του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

Όσο επιδέξιος και αν έχει αποδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική εξαπάτηση, όσο ευέλικτος κι αν αποδείχθηκε στο να ακροβατεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και την συντηρητική αγκυλωμένη αριστερά, δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα!

Η κεντροαριστερή συνείδηση δεν αποκτιέται ούτε με δηλώσεις, ούτε σε κλειστά συνέδρια.
Η σοσιαλδημοκρατία δεν εμπεδώνεται ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον «Πολακισμό».

Οι μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα.
Ήσασταν ο βοσκός κ Τσίπρα, που μετά από τόσες εξαπατήσεις, στο τέλος αφήσατε ανοιχτό το δρόμο στον λύκο, τον λύκο της δεξιάς και της συντήρησης!

Οι παλινωδίες, τα ψέματα, η αναποτελεσματικότητα, η ανικανότητα και η εξυπηρέτηση συμφερόντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσαν λευκή επιταγή στη Νέα Δημοκρατία».

Έντονη ήταν και η κριτική της κ. Γεννηματά στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιμηθεί τον προκάτοχό του στην επιχείρηση λεηλάτησης της Κεντροαριστεράς, τα βαρίδια της νεοφιλελεύθερης συνείδησής του και τα ακραία βαρίδια του κόμματός του, σύντομα θα τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα! Τα αρνητικά δείγματα είναι ήδη ορατά.

Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνθηκαν στην κρίση που έφερε η καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή – για την οποία δεν μιλούν ποτέ Τσίπρας και Μητσοτάκης, δεν θα απαλειφθούν με τον στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης και τις οριζόντιες ελαφρύνσεις . Πολιτική που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ που κρατά υψηλά τα πλεονάσματα. Τα δημοσιονομικά περιθώρια που με αίμα εξασφάλισε με τις θυσίες του ο ελληνικός Λαός, θα τελειώσουν πριν περάσει ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση.

Και τότε θα φανεί αν με το σήριαλ «Νόμος και Τάξη», ή με την ταινία «Ο Δεξιός που ντρέπεται να το δείξει» θα καταφέρει η Κυβέρνηση να δώσει τροχιά ανάπτυξης στη χώρα!

Τότε θα φανεί πόσο εύπεπτες για την εκλογική και κομματική βάση της ΝΔ θα είναι οι απευθείας αναθέσεις σε τεχνοκράτες και κομματικές μεταγραφές, θέσεις ευθύνης της εξουσίας.

Πως θα αντιδράσουν τώρα που φάνηκε ότι η επίκληση στην αριστεία δεν ήταν παρά λόγια του αέρα. Διορισμός χωρίς πτυχίο με τροπολογία πλυντήριο. «’Αριστη διαδικασία».

Τότε θα φανεί αν η επιχειρούμενη απολιτίκ προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων είναι απλά ανώριμη πολιτικά και επιφανειακή απόφαση, ή ένας φερετζές εφαρμογής μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής , σε βάρος της κοινωνικής συνοχής.

Κύριε Μητσοτάκη, θα μας βρείτε συστηματικά απέναντι, στην προσπάθειά σας να περάσετε με ψιλά γράμματα ένα νέο συμβόλαιο με τις επιχειρηματικές και μιντιακές ελίτ που σας αγιογραφούν!

Θα μας έχετε συστηματικά απέναντι σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία που θίγει τη δημοκρατική λειτουργία , που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς, που παραχωρεί αρμοδιότητες της πολιτικής στα οικονομικά λόμπι».

Για τον ρόλο και τη πολιτική του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα κόμμα που «γέννησε η κρίση» και δεν αποτελεί μια περιστασιακή επιλογή. «Είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει σήμερα και στο μέλλον, τις παρακαταθήκες, την ιστορική διαδρομή, την προσφορά της παράταξής μας.

-Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη, προγραμματική αντιπολίτευσή και υπερασπίζουμε τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από την Βουλή.

-Υπερβαίνουμε τον «εμφυλιοπολεμικό διχασμό» που προτείνει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική της Εθνικής Συνεννόησης που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότηση της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρός του .

Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Είμαστε η σύγχρονη Κεντροαριστερά. Ο μοναδικός πλέον προοδευτικός πόλος στην πολιτική, απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού.
Είμαστε η έκφραση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα.

Είναι η ώρα να ξανασυναντηθούμε με τους προοδευτικούς πολίτες. Με τους μη προνομιούχους Έλληνες.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του.

Τέρμα στη φοβικότητα και τον ετεροκαθορισμό!
Τέρμα στην εσωστρέφεια και την αέναη ενδοσκόπηση!

Η κοινωνία χρειάζεται δυναμική εκπροσώπηση!
Απαιτεί έλεγχο της Κυβέρνησης, πολιτικές με έμπνευση!

Χρειάζεται πίσω την χαμένη της υπερηφάνεια!
Χρειάζεται ένα ανανεωμένο κοινωνικό συμβόλαιο!

Χρειάζεται εμάς, εσάς, σύντροφοι και συντρόφισσες, που δεν εξαπατηθήκατε από ευχολόγια και λαϊκισμό! Που δεν λοξοκοιτάξατε σε κυβερνητικές θέσεις με αντάλλαγμα την ψυχή σας.

Και κάθε μέρα που περνά θα είμαστε το ισχυρό Κίνημα Αλλαγής , το αυθεντικό δικό αποκούμπι της κοινωνίας. Τέλος τα υποκατάστατα!
Σεβασμό στην ιστορία και το βλέμμα στο μέλλον. Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

3ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας
Θεσσαλία

3ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας

Μαΐ 2, 2025
ΠΑΣΟΚ: Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Zαγοράς ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Θεσσαλία

ΠΑΣΟΚ: Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Zαγοράς ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαΐ 2, 2025
Ένας Βολιώτης ανάμεσα στους επιβαίνοντες του πλοίου που δέχθηκε επίθεση από ένοπλα drones (ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλία

Ένας Βολιώτης ανάμεσα στους επιβαίνοντες του πλοίου που δέχθηκε επίθεση από ένοπλα drones (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐ 2, 2025
Βόλος: Βρέθηκε παιδάκι 2,5 ετών να κυκλοφορεί μόνο του το βράδυ της Πρωτομαγιάς
Θεσσαλία

Βόλος: Βρέθηκε παιδάκι 2,5 ετών να κυκλοφορεί μόνο του το βράδυ της Πρωτομαγιάς

Μαΐ 2, 2025
Θλίψη στην Ελασσόνα “έφυγε” ο πρώην αντιδήμαρχος Στέργιος Στούπας
Θεσσαλία

Θλίψη στην Ελασσόνα “έφυγε” ο πρώην αντιδήμαρχος Στέργιος Στούπας

Μαΐ 2, 2025
Όταν Λαρισαία γιαγιά γίνεται viral ρωτώντας την τεχνητή νοημοσύνη πόσα χρόνια θα ζήσει: «Τι είναι αυτό, διάολος είναι….;» (ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλία

Όταν Λαρισαία γιαγιά γίνεται viral ρωτώντας την τεχνητή νοημοσύνη πόσα χρόνια θα ζήσει: «Τι είναι αυτό, διάολος είναι….;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐ 2, 2025
Next Post
Σαν σήμερα 4 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 4 Σεπτεμβρίου

Δείτε πώς είναι σήμερα η «Ζήνα», 18 χρόνια μετά

Δείτε πώς είναι σήμερα η «Ζήνα», 18 χρόνια μετά

Απεβίωσε ο Γεώργιος Τάτσιος

Απεβίωσε ο Γεώργιος Τάτσιος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd