Γεμιστά ντόνατς με σοκολάτα και φράουλα

Γεμιστά ντόνατς με σοκολάτα και φράουλα

 

Μία συνταγή πού θα ενθουσιάσει!!!

Υλικά:

2 βανίλιες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

500 ml χλιαρό γάλα

150 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξερή μαγιά

800 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις

Υλικά για την γέμιση:

πραλίνα φουντουκιού

μαρμελάδα ότι μας αρέσει

καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, με όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.  Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα μπολάκι σε κύκλο και στο κέντρο κάνουμε μία τρύπα με ένα καπάκι από αναψυκτικό.  Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και παίρνουμε ένα κορνε, βάζουμε μαρμελάδα η πραλίνα φουντουκιού και τρυπάμε με το κορνε τα ντονατς και τα γεμίζουμε.  Τα ντονατς εσωτερικά γίνονται κούφια και μας επιτρέπει έτσι να τα γεμίσουμε.

Καλή επιτυχία!

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.