TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γεμιστά με ρύζι και αμπελόφυλλα

Ιούλ 27, 2022
in Μαγειρική
Γεμιστά με ρύζι και αμπελόφυλλα
Share on FacebookShare on Twitter
Γεμιστά με ρύζι και αμπελόφυλλα…

Υλικα
5 Ντομάτες
5 Κολοκυθάκια χοντρά
2 κολοκυθάκια λεπτά χοντροτριμμένα για την γέμιση.
Δεν βάζω την σάρκα από τα χοντρά που ανοίγω γιατί έχει πολλά υγρά και σποράκια.
2 καρότα ψιλοτριμμένα
1 Πιπεριά σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
40 αμπελόφυλλα
7 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
7 κ.σ. κίτρινο ρύζι για πιλάφι
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 ποτήρι ντοματοχυμό
μερικά φύλλα δυόσμο
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
μπόλικο αλατοπίπερο
2 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
Εκτέλεση
Πλένουμε και ανοίγουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα ποτηράκι ελαιόλαδο και αρχίζουμε το σοτάρισμα.
Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το κολοκυθάκι, το καρότο.
Τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το ρύζι καλά πλυμένο, δεν υπάρχει πρόβλημα που είναι δυο διαφορετικοί τύποι ρυζιού το αποτέλεσμα θα σας δικαίωση.
Συνεχίζουμε με την σάρκα από τις ντομάτες χοντροκομμένη και τον πελτέ ντομάτας λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Τέλος ρίχνουμε το αλατοπίπερο την ζάχαρη τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι η γέμιση μας.
Ανοίγουμε το βαζάκι και πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε τα φύλλα να ζεματιστούν.
Αν δείτε ότι είναι λιγάκι σκληρά αφήνετε λίγη ώρα παραπάνω τα φύλλα να πάρουν μερικές βράσεις ακόμα.
Τα βγάζετε από το βραστό νερό και τα ρίχνετε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό να πέσει η θερμοκρασία τους και τα στραγγίζετε.
σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε στην έξω μεριά τα κολοκυθάκια με τις ντομάτες και στο κέντρο τα ντολμαδάκια.
Στα κενά του υπάρχουν βάζετε χοντροκομμένες πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε προσθέτετε τον ντοματοχυμό και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζετε τα ντολμαδάκια σας με 3-4 φύλλα να μην σας καούν.
ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις για 1 1/2 ώρα και δοκιμάζοντας αν είναι ψημένα τα ντολμαδάκια μας.
Αυτή η συνταγή δεν έχει μεγάλες διάφορες με τα κλασικά γεμιστά μου, άπλα εδώ υπαρχει η εξτρά γεύση από τα αμπελόφυλλα.
Γεμιστά της Γιαγιάς μου!
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/06/gemista-mairh/

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί

Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί

Ψευδοουρική αρθρίτιδα: Τι είναι, συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Ψευδοουρική αρθρίτιδα: Τι είναι, συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Μπακρατσά και Παπαδογεώργο απέκτησε ο ΑΟ Τρίκαλα

Μπακρατσά και Παπαδογεώργο απέκτησε ο ΑΟ Τρίκαλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd