TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γεμιστά κατσαρόλας με λεμονάτη κρέμα

Ιούλ 23, 2020
in Μαγειρική
Γεμιστά κατσαρόλας με λεμονάτη κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter

Γεμιστά κατσαρόλας με λεμονάτη κρέμα

Υλικά για 14 γεμιστά:

Υλικά για 14 γεμιστά:

10 κολοκύθια

4 πιπεριές

4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

άνηθο μια χούφτα

κρεμμυδάκια μια χούφτα

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

5-6 φιλαράκια δυόσμο ή μισό κουταλάκι ξερό

14 κουταλάκια του γλυκού ρύζι Καρολίνα

500 γρ. κιμά σπάλα

2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη

δυο καρότα κομμένα σε ροδέλες

αλάτι

πιπέρι

1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα

Υλικά για την κρέμα:

τον χυμό από 2 λεμόνια

2 αυγά

2 κ.σ. κορν φλάουρ και ζουμάκι από το φαγάκι μας

Εκτέλεση :

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια μας. Τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά. Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα αφράτο. Αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα στρώνετε δίπλα δίπλα να μην κάνετε πάνω από δυο στρώσεις γιατί δεν θα μπορέσετε να τα βράσετε. Στα κενά που υπάρχουν βάζετε τις κυδωνάτες πατάτες και τα καρότα σε ροδέλες. Ρίχνετε από πάνω μπόλικο πιπεράκι αλάτι και ελαιόλαδο. Ζεσταίνετε 2 ποτήρια νερό και τα ρίχνετε από πάνω. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά Προσέχοντας να συμπληρώνετε νεράκι. Όταν είναι έτοιμο το φαγάκι σας βγάζετε προσεχτικά σε ένα μεγάλο ταψί όλα τα γεμιστά. Το ζουμάκι που έχετε το σουρώνετε σε μια μικρή κατσαρολίτσα να είναι καθαρή η κρέμα θέλουμε να είναι περίπου 2 ποτήρια ζουμάκι. Σε ένα μπολάκι βάζετε το κορν φλάουρ με τα αυγά και τα χτυπάτε να γίνουν σαν κρέμα. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι απο το κατσαρολάκι που το έχουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγά σιγά το ρίχνουμε στην κρέμα. Όταν το μείγμα έχει ζεσταθεί στο μπολάκι το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και το λεμόνι. Ανακατεύουμε με σύρμα να δέσει η κρεμούλα μας. Προσοχή μην την αφήσετε να δέσει πολύ γιατί μετά από λίγο θα είναι πολύ σφιχτή. Περιχύνουμε την λεμονάτη κρέμα στο ταψί με τα γεμιστά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Σαν σήμερα το 1974 η πτώση της χούντας

Σαν σήμερα το 1974 η πτώση της χούντας

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα

Φωτιά στο Μάτι: «Μαύρη» επέτειος δύο χρόνια μετά την τραγωδία

Φωτιά στο Μάτι: «Μαύρη» επέτειος δύο χρόνια μετά την τραγωδία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd