Γεμιστά

ΓΕΜΙΣΤΑ…

Υλικά :

ντομάτες

πιπεριές

πατάτες

3 κρεμμύδια μεγάλα

ρύζι γλασέ

σπιτική σάλτσα

ελαιόλαδο

μαϊντανό

δύοσμο

μία σκελίδα σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση :

Κόβω τα λαχανικά όπως είναι στη φωτογραφία και με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζω όλη την ψίχα.
Στο μπλέντερ κόβω 3 κρεμμύδια μεγάλα και την ψίχα από τις ντομάτες.  Τα βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω ρύζι γλασέ με τρεις τέσσερις κουταλιές καλά γεμάτες σπιτική σάλτσα, ελαιόλαδο, μαϊντανό δυόσμο, μία σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω πολύ καλά και γεμίζω με αυτό τις ντομάτες και οτι άλλο έχω από λαχανικό, καθαρίζω δύο πατατούλες και βάζω ενδιάμεσα στις ντομάτες.
Ρίχνω ελαιόλαδο και πολύ λίγο νεράκι.
Ψήνω το φαγητό για 2 ώρες στους 220 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε περίπτωση που σας περισσέψει γέμιση μπορείτε να τη ρίξετε σε μία άκρη στο ταψί.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.