Γεύσεις των διακοπών… Τα υπέροχα αμυγδαλωτά της Σκύρου

Κάθε μέρος της Ελλάδας έχει τις δικές του γεύσεις και τα δικά του αρώματα. Δεν είναι τυχαίο που οι αναμνήσεις μας από διακοπές είναι συνδεθεμένες με τοπικά προϊόντα κι εδέσματα. Βρεθήκαμε στη Σκύρο. Ένα νησί που πραγματικά μας εντυπωσίασε.

Ένα υπέροχο μέρος (αδικημένο όμως θα λέγαμε) που μπορεί να μην είναι από τις πρώτες επιλογές μας για διακοπές, αλλά όποιος το επισκεφθεί σίγουρα θα θέλει να ξαναπάει. Και μιας και μιλάμε για γεύσεις το σίγουρο είναι ότι τα αμυγδαλωτά της είναι αυτά που πρέπει να δοκιμάσετε. Ένα περίτεχνο γλύκισμα που διαφέρει πολύ από όλα όσα έχουμε δοκιμάσει σε πολλές άλλες περιοχές. Πιο… ζουμερό, πιο “πικάντικο”, με καρύδι και θυμαρίσιο αρωματικό μέλι.

Τα δοκιμάσαμε σε ένα από τα πιο γνωστά (υπάρχουν πολλά) ζαχαροπλαστεία που συναντήσαμε στη χώρα της Σκύρου “Τα γλυκά της Φαλταΐνας”. Μας το είχαν συστήσει για το υπέροχο (βραβευμένο παρακαλώ) παγωτό του αλλά και τα αμυγδαλωτά του είναι ασύλλυπτα κι από τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει. Μας υποδέχθηκαν με ένα τεράστιο χαμόγελο και κεράσματα.

Τα σκυριανά αμυγδαλωτά τα βρίσκεις παντού στο νησί. Σε σχήμα μικρής μπουκιάς με εκείνο το μοσχοκάρφι στο κέντρο τους, αφήνουν μια καταπληκτική γεύση στον ουρανίσκο μας και την εικόνα της Σκύρου με τους απίστευτα φιλόξενους ανθρώπους στο μυαλό μας.

Αν βρεθείτε στο νησί μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε και φυσικά να προμηθευτείτε για να κεράσετε φίλους και συγγενείς όταν επιστρέψετε από τις διακοπές σας.