Γεύσεις από Κρήτη στο Delicatessen Ζαρογιάννη

 

Το Delicatessen Ζαρογιάννη (Μιαούλη 16, Τρίκαλα, Τηλ. 2431039659) φιλοξενεί στα ράφια του την κληρονομιά της ελληνικής γης τιμώντας τους μικρούς παραγωγούς. Εδώ θα βρείτε μεταξύ άλλων  θησαυροί της κρητικής γης. Το Delicatessen Ζαρογιάννη μας συστήνει τα προϊόντα Τυροκομιό. Γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γίδινο τυρί, ημίσκληρο, καπνιστό αλλά και το μοναδικό Τυροζούλι.  Ανακαλύψτε τα προϊόντα Τυροκομιό, που παρασκευάζονται με όρεξη και μεράκι εδώ και πολλά χρόνια  από μια σύγχρονη μονάδα μεταποίησης του ντόπιου Ρεθυμνιώτικου γάλακτος σε γνήσια και αγνά τυροκομικά προϊόντα. Στο ορεινό χωριό των Καρινών, ένα από τα πιο κτηνοτροφικά χωριά της Κρήτης  παράγονται τα τυριά σε διάφορες μορφές και προσφέρονται στην αγορά και στους καταναλωτές. Στα Τρίκαλα θα τα βρείτε στο Delicatessen Ζαρογιάννη.

Η Ιστορία

Το 1978 ο Ιωάννης Τζουρμπάκης του Εμμανουήλ ίδρυσε στις  Καρίνες  μια μονάδα μεταποίησης γάλακτος. Βοηθούς σε αυτήν την προσπάθεια είχε τους δυο μεγαλύτερους γιούς του . Το 1984 ο πατέρας παρέδωσε τα ηνία στους δυο γιους του οι οποίοι μέσα από μια διαρκή και μακροχρόνια προσπάθεια  εκσυγχρονίζουν τις εγκαταστάσεις και παράγουν μια σειρά  από τυροκομικά προϊόντα που τα διαθέτουν στην αγορά της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Τον Οκτώβριο του 2015 τα δύο αδέρφια αποφασίζουν τον διαχωρισμό της εταιρίας και ο καθένας πλέον μαζί με την οικογένεια του ξεκινά την δική του διαδρομή.

Σήμερα

Ο Παντελής Τζουρμπάκης έχοντας στον πλευρό του τον γιό του Γιάννη Τζουρμπάκη  τυροκόμο, και απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια του  συνεχίζει την μακροχρόνια προσπάθεια του, στον τομέα της παραγωγής τυριών με στόχο να συνεχίσουν να παράγουν αγνά και γνήσια τυροκομικά προϊόντα στους καταναλωτές  από ντόπιο γάλα της περιοχής των Καρινών  και της ευρύτερης περιοχής. Στο κτηνοτροφικό χωριό των Καρινών του νομού Ρεθύμνου, σε υψόμετρο 560 μ., και της επαρχίας Αγίου Βασιλείου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ο Παντελής Τζουρμπάκης  με την οικογένεια του συνεχίζει την παραγωγή, μεταποίηση συσκευασίας και πώληση τυροκομικών προϊόντων .Το όνομα της νέας δραστηριότητας είναι Τυροκομιό. Η μονάδα αυτή έχει νομική υπόσταση, στήριξη από την αγορά και χαρακτηρίζεται από υγειονομικό έλεγχο εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγιεινή των τροφίμων που παράγει.