Γαρίδες με κοφτό μακαρονάκι

Γαρίδες με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά :

30 μεσαίες γαρίδες
κοφτό μακαρονάκι μισό πακέτο περίπου (400γρ.)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ.ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πολτό τομάτας
1 ποτήρι αποφλοιωμένα τοματάκια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση :

Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τις τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο.  Στην συνέχεια σοτάρετε σε σιγανή θερμοκρασία το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.  Καθαρίζετε το κέλυφος και το εντεράκι κάθε γαρίδας και τις προσθέτετε με την σειρά τους στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.  Μόλις πάρουν χρώμα και αρχίσουν να κοκκινίζουν τις αφήνετε να μαγειρευτούν τέσσερα λεπτά και τις αφαιρείτε σε ένα πιάτο. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι τον πολτό τομάτας τα αποφλοιωμένα τοματάκια δύο ποτήρια νερό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι το κοφτό μακαρονάκι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να είναι έτοιμο.  Δοκιμάζετε και εάν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι. Εάν η φωτιά σας είναι δυνατή σίγουρα θα χρειαστεί να ρίξετε παραπάνω νερό στο φαγητό.  Την τελευταία στιγμή προσθέτετε τις γαρίδες για να ζεσταθούν και από πάνω το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο Ξενώνας “Μαργαρίτα”.